Op zoek naar de ultieme kick in eigen land: 8 tips voor adrenalinejunkies

Okselvijvers, klamme handjes of knikkende knieën. Adrenalinejunks zoeken bewust deze fysieke ongemakken op. En terecht, want in ons Belgenlandje zijn er activiteiten genoeg om jouw grenzen te verleggen. Ook voor koele kikkers die minder graag de ziel uit hun lijf schreeuwen … Aaaaah!

Zweven over het water

Met een sportieve motorboot racen over het water zonder echt nat te worden. Dat is wavekarting. Aan het stuur van een 5 meter lange minispeedboot kan je naar hartenlust inbeuken op de golven van onze Noordzee. Bovendien kan je de zee verkennen op eigen tempo en is een vaarbrevet niet nodig. Professionele instructeurs begeleiden je, vanop hun eigen boten, gedurende een onvergetelijke tocht voor de kust van Nieuwpoort.

Info: www.wavekarting.com

Springen in het onbekende

Wil je uit een vliegtuig springen, vliegen als een vogel, en voelen hoe het is om tegen 200 km/uur naar beneden te vallen en zo Moeder Aarde in een rotvaart groter te zien worden? Dan is parachutespringen iets voor jou. 4.500 meter naar beneden storten en zo onze planeet op een hele andere manier bewonderen … In ons land zijn er talrijke dropzones om deze kick te ervaren.

Info: www.parachutespringen.com

Als een vis op/in het water

Als een hyperkinetische dolfijn in en boven het water uit dansen? Dat is perfect mogelijk met flyboarden. De werking is in grote lijnen dat van een soort wakeboard dat door middel van een waterstraal omhoog gestuwd wordt. Deze waterstraal wordt aangedreven door een jetski die gebruikt wordt als waterpomp. De kracht zorgt ervoor dat zelfs een volwassen persoon makkelijk 15 meter hoog kan vliegen.

Info: www.flyboardvlaanderen.be

Smoelen trekken in de windtunnel

Een vrije val in een veilige omgeving; dat kan met indoor skydiven. Tijdens een vrije val, van zogezegd 4.000 meter, word je begeleid door een team van bekwame en professionele instructeurs. Ervaar het gevoel dat alle skydivers met elkaar verbindt: gewichtloosheid en een ultieme adrenalinestoot …

Info: www.ice-mountain.com

Modder vreten op een buggy

Met een buggy racen, voor sommige jonge ouders een natte droom. Maar bij Slip Way pure realiteit. Daar kan je met 300cc quad buggy’s met stevige off-roadbanden over openbare en onverharde wegen crossen. De buggy’s zijn uitgerust met een speciale kooistructuur die voor een extra bescherming zorgt. Gaspedaal diep induwen en vooruit …

Info: www.slipway.be

Vechten tegen de golven

Raften is dé ultieme teambuilding en brengt het begrip ‘bootje varen’ to the next level … Beuken tegen het water, rotsen ontwijken en vaak net niet (of juist wel) uit de boot vallen. Niet alleen op onze Noordzee maar ook in de Ourthe, en net over de grens in Arras, kan je deze watersport ten volle beleven.

Info: www.rafting.be

Bibberen in elektriciteitscentrale

Een spannende deathride, een parcours van verschillende touwenbruggen, een hindernissenparcours boven het water of een sprong van de 7-meter hoge pamperpaal. Het is slechts een greep uit het avontuurlijke aanbod op Transfo. Deze site in Zwevegem is een voormalige elektriciteitscentrale die nu de thuisbasis is voor al wie kickt op adrenaline.

Info: www.zwevegem.be/transfo

Subtropisch indoor duiken

TODI is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa waar bezoekers in optimale omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld, tussen 1.500 kleurrijke zoetwatervissen en levensechte decorelementen. Het verwarmde duikbassin bevat 6.200.000 liter water. Dit pareltje maakt deel uit van BE-mine, de mijnsite van Beringen. Een must voor duikliefhebbers.

Info: www.todi.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier