Bestemming Pokémon: helft millennials kiest een reisbestemming omdat het een Pokéstop is

Zo’n 52% van de millennials is bereid om te reizen voor het populaire spel Pokémon Go. Dat blijkt uit onderzoek van Hotels.com. Het onderzoek, gehouden onder 3.000 reizigers tussen 18 en 30 jaar oud van over de hele wereld, laat ziet dat 85% van hen van plan is op reis Pokémon Go te spelen tijdens en bijna 60% geeft aan op reis vaker Pokémon Go te spelen dan in het dagelijkse leven.

macy's thanksgiving day parade(foto istock)

De Pokégekte beïnvloedt het reisgedrag van millennials. De helft van de ondervraagden kiest een nieuwe bestemming uit op het feit dat er veel Pokéstops zijn. Ook de aanwezigheid van Pokémon is voor de helft van de gamers een reden om een nieuwe of andere reisbestemming te kiezen, simpelweg to catch ‘em all.

Millennials staan bekend om hun interesse in technologie en vinden in een hotel gratis Wi-Fi om Pokémon Go te spelen (53%) belangrijker dan een gratis ontbijt (41%).

Hotels dichtbij hotspots blijken populair, daar 40% van de gamers aangeeft dit een belangrijke factor is bij het boeken van een hotel. Ook wordt er meer tijd doorgebracht in de Pokégyms (42%) dan de echte hotelgyms (18%).

Zoektocht als reisactiviteit

Reizigers spenderen gemiddeld vier uur per dag om Pokémon te vangen. Één op de tien gamers geeft zelfs aan dat ze meer dan 8 uur per dag bezig zijn met het gooien van Pokéballs.

Toch draagt het spel ook inhoudelijk bij aan de reis van de millennials. Tijdens de zoektocht naar Pokémon zeggen gamers namelijk meer te ontdekken (36%) en meer te leren over hun bestemming (37%). Daarbij komt dat de stappenteller na dagje Pokémon Go spelen op 4 kilometer staat.

Als millennials wordt gevraagd naar de activiteiten, die ze graag ondernemen tijdens hun reis, bekent 45% de bestemming rond te reizen op zoek naar Pokémon. Dat is ongeveer evenveel als het maken van een romantische strandwandeling (45%) of zonnen op het strand (48%).

Pokéstop hotspots

Gamers denken dat topsteden als New York (64%), Tokio (50%), Los Angeles (38%), Londen (34%) en Sydney (29%) de meeste Pokéstops hebben. In deze steden is de kans om te struikelen over een loslopende Pikachu het grootst in het park (65%), bij een bekend herkenningspunt (56%) of in een winkelcentrum (34%).

En binnen die steden zijn dit de plaatsen waar gamers veel Pokémon verwachten zijn:

  1. Central Park, New York (39%)
  2. Big Ben, Londen (38%)
  3. Times Square, New York (32%)
  4. Tokyo Tower, Tokio (29%)
  5. Vrijheidsbeeld, New York (29%)

pokemonstedenBron: hotels.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier