5 bijzondere logeeradresjes voor een weekendje dichtbij

Een nacht of weekend ertussenuit en je komt als herboren terug. Reisexperte Marie Monsieur verklapt haar verborgen plekjes.

1. Slapen in het groen in Tielrode

Wie de stadsdrukte wil ontvluchten, boekt een nachtje bij Logieslogees. Deze B&B ligt in Tielrode, een gezellig dorp vlak bij het rivierlandschap van het Waasland. Je kan er erg mooi wandelen of een elektrische step huren, inclusief aperopakket. Achteraf is het heerlijk uitblazen: relaxen in de hottub met zicht op de polders, een boek lezen met een glas wijn in de loungehoek of gewoon genieten van de mooie kamer.

Vanaf € 120 per nacht, Logieslogees.be.

2. Slapen op het water in Zuienkerke

Een paar jaar geleden stampten Tobias en Kika hun droomonderneming uit de grond. Ze wilden vakantie in eigen land creëren en beslisten zo een natuurcamping te starten met boomhutten en -tenten: Boomkamp was geboren! Wie meer van water houdt, boekt een overnachting bij hun nieuwste concept Vlotkamp. Ook dat is heerlijk vakantie vieren in de natuur: de tenten dobberen op een vlot op het water, en je vaart er met een kano naartoe.

Boomkamp vanaf € 115 per nacht, vlotkamp vanaf € 135 per nacht (beide in een tweepersoonstent), Boomkamp.be enVlotkamp.be.

3. Slapen in een kerk in Utrecht

Wie graag op bijzondere locaties slaapt, boekt een nachtje bij BUNK in Utrecht. Je dommelt er namelijk in in de indrukwekkende Westerkerk en dat merk je niet alleen aan het pand zelf, maar in het hele gebouw: een orgel in de bar, glas-in-loodramen… Wie dacht dat daar een onbetaalbaar prijskaartje aan vast hing, heeft het mis: hier slaap je met een beperkt budget in een van hun compacte tweepersoonskamers of – nog origineler – in een bunk pod (capsules met een dubbel bed erin en een verduisterend gordijn voor de privacy).

Vanaf € 59 in een tweepersoons bunk pod,Bunkhotels.com.

4. Slapen onder de sterren in Ciney

In de Condrozstreek boek je een unieke slaapervaring bij Nids des Marais. Midden in een fotogeniek moeras staan drie unieke kamers: een dome, een bubbel en een glazen kiosk. Ze zijn alle drie transparant, waardoor je de hele nacht naar de sterrenhemel kan kijken. Je hoort het al: hier is het jij, je reisgenoot en de natuur. Niet zo’n kampeerfan? Geen nood, je krijgt hier voldoende luxe voorgeschoteld: je kan ontbijt of een kaasschotel boeken, je slaapt in een echt bed en je kan je opfrissen aan een wastafel.

Nidsdesmarais.be, vanaf € 170 per nacht.

5. Slapen tussen de bomen in Schoten

Wie dacht dat er in het groene Schoten vlak bij Antwerpen alleen woonwijken waren, heeft het mis. Verscholen tussen de dennenbomen vind je The Pine House, een intieme bed and breakfast met twee kamers. Eigenares Charlotte tipt je graag wat er in de buurt te doen is: een citytrip naar Antwerpen, struinen in het mooie Vordensteinpark, cultuur opsnuiven op de site van Axel Vervoordt aan het Kanaal, golfen op een van de vier clubs in de buurt of de vele fiets- en wandelroutes ontdekken.

Thepinehouse.be, vanaf € 149 per nacht.


Wie is Marie Monsieur?

Reisjournalist Marie Monsieur werkt al 11 jaar voor diverse lifestylemagazines en is dé reisexpert van Flair. Ze heeft een zwak voor ongerepte plekken ver weg of dichtbij en een neus voor de allerbeste adresjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier