Les Cabanes d’Ostende © LUCID

5 x zalig nachtje op verplaatsing

Deze adresjes zijn ideaal om er een nachtje helemaal tussenuit te gaan. Wedden dat je langer dan één nacht wil blijven?

Weg van de wereld in Studio Bosk in Gaasterlandse bossen in Nederland

Verstopt in de Gaasterlandse bossen ligt Studio Bosk, een fantastisch boshuisje voor wie zich graag weg van de wereld waant. 
Het huisje zelf is prachtig met zijn grote living met houtkachel, goed uitgeruste keuken en badkamer, een gezellige slaapkamer en overal ramen die uitkijken op het groen. De omgeving is minstens even fantastisch. Je logeert namelijk vlak bij de Friese meren en bij de stranden van het IJsselmeer. Een week relaxen vliegt er zo voorbij.

Vanaf € 123 per nacht, 
airbnb.be/rooms/38751771.

Pilar in Antwerpen: prachtig hotel mét foodbar

© Evenbeeld

We vergeten soms de troeven van onze eigen steden en trekken voor een citytrip al snel naar het buitenland. Een voorstel: koop een reisgidsje van bijvoorbeeld Antwerpen, Gent of Brussel (die van Time to Momo zijn heel goed) en ontdek de stad eens op een andere manier. Reserveer ’s avonds in een restaurant dat al lang op jullie lijstje stond, geniet ervan op hotel te gaan en de dag erna de stad rustig te ontdekken. In Antwerpen is Pilar leuk: een prachtig hotel mét geweldige foodbar.

Vanaf € 140 per nacht, hotelpilar.be.

The Hotel in Brussel: kamer met waanzinnig uitzicht

Als er één overnachtingsplek is in Brussel die met hoge wauw-factor komt, dan is het The Hotel wel, een luxehotel in een indrukwekkende skyscraper op de bekende Waterloolaan. Niet alleen de kamers (reserveer zo hoog mogelijk!) bieden je een waanzinnig uitzicht over de stad, maar ook hun panoramalounge en de spa op de 23ste verdieping.

Vanaf € 169 per nacht, thehotel-brussels.be/nl.

Beleef het Provencegevoel in B&B Droomkerke in Ruiselede

Een uitzicht over de velden, een binnentuin waar je je in de Provence waant: bij B&B Droomkerke is het zalig overnachten. Na het overheerlijke ontbijt (waar je trouwens ook van kan genieten als je hier niet overnacht) kan je de wellness boeken, een elektrische fiets huren of zelfs een ritje maken met hun Victoriakoets met paarden. Sowieso zal je genieten van het mooie beschermde natuurgebied tussen Gent en Brugge, waar deze B&B gelegen is.

Vanaf € 95 per nacht, droomkerke.be.

Les Cabanes d’Ostende: luxecabin voor twee bij Oostende

© LUCID

Liefhebbers van de kust boeken een tiny house voor twee personen bij Les Cabanes d’Ostende. De luxecabins zitten verstopt in het groen en liggen vlak bij Oostende, dus ook vlak bij het strand en de zee. Hier kom je niks tekort: een heerlijk bed, een knetterend kacheltje, een ‘honesty shop’ met streekproducten, een scherm om Netflix op te bingen, een barbecue om lekkers op te bereiden, elektrische bakfietsen om naar het strand te rijden…

Vanaf € 150 per nacht, 
lescabanes.be.

(tekst: Marie Monsieur)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier