© Dieter Van Caneghem

5x verrassend weekendje dichtbij

Een nacht of weekend ertussenuit en je komt als herboren terug. Reisexperte Marie Monsieur verklapt haar verborgen plekjes.

Logeren in een luxe boomhut in La Roche-en-Ardenne

Natuurliefhebber, maar ook fan van luxe? Dan zijn de architecturale boomhutten van Hutstuf in de wondermooie omgeving van La Roche-en-Ardenne iets voor jou. Luxe inrichting (grenenhout, marmer in de badkamer, een volledig uitgeruste keuken, enzovoort), ramen tot op de grond, uitzichten op het bos én een sauna om na het wandelen in uit te blazen. In een hut slaap je met z’n vieren (twee volwassenen en twee kinderen).

Vanaf € 297 per nacht (minimaal twee nachten), Cor de Deister, 6980, La Roche-en-Ardenne – hutstuf.com.

© Canvas Nights

Glamping bij de schaapjes in Puurs-Sint-Amands

Wie graag midden in het groen schaapjes telt (ook letterlijk!), kan een nachtje boeken bij Canvas Nights. Hier slaap je met twee of vier in een van de twee prachtig ingerichte tenten van Autentic – met écht bed en andere mooie meubeltjes – en kan je ook een apero- en/of ontbijtbox bij boeken. Het concept is er nog tot half/eind oktober, maar je kan de tenten ook laten installeren op een plaats naar keuze. Glamping in je eigen tuin of een andere (feest)locatie: een aanrader!

Vanaf € 100 per nacht (ontbijt € 19 p.p., aperobox € 35), Coolhemstraat 64, 2870 Puurs. Meer info:canvasnights.net enautentic.world.

© Studio Nomades

Groen weekendje in Bonnelles in Frankrijk

Zin in buitenland, maar toch dichtbij blijven? Dan boek je bij Le Barn, een hotel op 45 minuten rijden van Parijs. Verwacht een waanzinnig domein in het groen met velden waarop paarden grazen, bossen waarin je verloren loopt en een vijver om The Notebook-gewijs met een bootje op te varen. De kamers zijn mooi ingericht, er is een spa en er is een restaurant met gerechtjes waarin de groenten uit hun moestuin centraal staan. Ook met een baby of met kinderen is deze plek inspirerend: er liggen gezelschapsspelletjes in de lounge, er is een petanqueveld en er zijn fietsen met kinderstoeltjes. Honden ook welkom!

Vanaf € 198 per nacht in een tweepersoonskamer, Le Moulin de Brétigny, 78830, Bonnelles, Frankrijk. lebarnhotel.com.

© KVF

Slapen in een art-decoarchitectuurparel in Oostende

Slapen in een art-decoarchitectuurparel doe je in Oostende al jaren bij Hotel du Parc, en zeker nu het icoon in een nieuw jasje gestoken werd. Het bijbehorende restaurant is al even bijzonder: het is Shannah Zeebroek (ken je nog als ex-medezaakvoerder bij Willem Hiele) die hier aan het roer staat en er als sommelier en gastvrouw voor zorgt dat je een heerlijke avond tegemoet gaat. Een alles-in-eenadres dus waar wij instant blij van worden.

Vanaf € 100 per nacht in een tweepersoonskamer, Marie Joséplein 3, 8400 Oostende. hotelduparc.be

© Mireile Roobaert

Baden in luxe in nieuw hotel in Zoniënwoud in Brussel

Nieuw hotel in Brussel en de ideale uitvalsbasis voor wie van luxe houdt, is Mix. Het totaalplaatje klopt: mooie ligging aan het Zoniënwoud, iconische architectuur, indrukwekkend interieur (Lionel Jadot, wie anders?) en heel wat samenwerkingen met jonge ontwerpers. Bij Mix wil je het liefst van al niet buitenkomen: er is een spa, een gym en een gigantische vijvertuin om in te verdwalen. Drankjes nippen aan de bar en je benen onder tafel schuiven in hun in-houserestaurant staan natuurlijk ook op je to-dolijst.

Vanaf € 150 per nacht in een tweepersoonskamer, Vorstlaan 25, 1170 Brussel. mix.brussels.

Reisjournalist Marie Monsieur werkt al 11 jaar voor diverse lifestylemagazines en is dé reisexpert van Flair. Ze heeft een zwak voor ongerepte plekken ver weg of dichtbij en een neus voor de aller-beste adresjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier