Beleef volop de natuur in vernieuwde Center Parcs

Vakantie in eigen land is populairder dan ooit en daarvoor trekt Center Parcs alle registers open. Vanuit een hernieuwde merkpositionering toont de grootste vakantiespeler zich erg ambitieus. Center Parcs wil meer dan voorheen inspireren en verbinden met de natuur en met elkaar.

Wij genoten van al het moois tijdens een Welcome to our Nature Weekend in domein De Vossemeren in Lommel, waar de vernieuwing van het nieuwe Center Parcs bijna helemaal achter de rug is. Twee nachten in een Premium Cottage Deluxe blijken de ideale remedie te zijn om helemaal relaxed de nieuwe week in te duiken.

Alle cottages kregen een compleet nieuw design, meer luxe en meer comfort.© Center Parcs/MF
Alle cottages kregen een compleet nieuw design, meer luxe en meer comfort.© Center Parcs/MF

Handige eCheck-in

Gedaan met aanschuiven aan de ingang van het park, want de volledig nieuwe receptie met eCheck-in helpt ons in geen tijd op weg. Het digitale toegangssysteem is erg gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat ons vakantieweekend meteen in opperste ontspanning begint. De sympathieke onthaalmedewerkster verwelkomt ons vol enthousiasme en reikt de armbandjes door het raam van de auto aan, zodat we zonder al te veel poespas kunnen doorrijden naar onze cottage. Het systeem is erg makkelijk: even zwaaien aan de deur van het huisje en we zijn binnen.

Alle accommodaties kregen een compleet nieuw design, meer luxe en meer comfort. De nieuwe gethematiseerde cottages moeten een bijzondere vakantiebeleving garanderen. Center Parcs houdt woord, want we voelen ons meteen thuis in ons knusse en gezinsvriendelijke huisje.

De bagage netjes gedropt in onze tijdelijke verblijfplaats navigeren we de auto tot aan de klantvriendelijke parking aan de rand van De Vossemeren. Een blik op de vernieuwde Center Parcs-app geeft ons een handig overzicht van wat er binnen en buiten zoal te doen is. Veel tijd om op onze slimme telefoon te tokkelen is er niet, want het is tijd om de inwendige mens te versterken.

Center Parcs spant zich in voor een nog gezonder en duurzamer aanbod in de restaurants.© Center Parcs/MF
Center Parcs spant zich in voor een nog gezonder en duurzamer aanbod in de restaurants.© Center Parcs/MF

Tafelen met een glimlach

Een lekkere maaltijd in themarestaurant Fuego Adventure Grill zorgt voor een smakelijke afsluiter van onze eerste dag in De Vossemeren. De thematisch geïnspireerde aankleding zorgt voor een juiste setting om helemaal in de sfeer te komen. Naast vleeseters komen ook visliefhebbers aan hun trekken bij Fuego. De gegrilde zalm smaakt overheerlijk en ook het passende glaasje huiswijn valt in de smaak.

Kiezen is zoals altijd verliezen, want ook de andere restaurants staan te trappelen om ons te verwennen met lekkere gerechten, zou dit weekend blijken. Zo neemt Nonna’s Family Pizza é Pasta je mee naar het hemelse Italië. Je geniet er van traditionele ovengebakken pizza’s of ter plaatse gedraaide pasta’s. Ook dit authentieke decor met speelse accenten geeft ons diner net dat tikkeltje extra beleving. Of hoe een scooter tegen de bar en propere was aan een wasdraad boven de tafeltjes ervoor kunnen zorgen dat je tafelt met een glimlach. En ook hier is er een menukaart voor ieders wens. Center Parcs zet zich zichtbaar in voor een gezonder en duurzamer aanbod op de menukaart in de restaurants. Het park pakt ook uit met een smakelijk vegetarisch aanbod.

Er zijn talloze activiteiten en workshops voor elk familielid, midden in de natuur.© Center Parcs/MF
Er zijn talloze activiteiten en workshops voor elk familielid, midden in de natuur.© Center Parcs/MF

Gemoedsrust

Met een flinke portie gemoedsrust slenteren we terug naar onze cottage om de nacht in te duiken. Bijzonder daarbij is de route over het grote meer. De imposante lange brug in houtstructuur gidst ons verder door het park, waar niet veel later een verkwikkende nachtrust in een hemels bed te wachten staat. Genieten van kleine dingen heet zoiets, al speelt de setting een belangrijke rol. Hier worden we duidelijk in de watten gelegd.

Samen ontdekken we hoe mooi, maar ook hoe kwetsbaar onze natuur is

De belangrijkste maaltijd van de dag kan je nuttigen in de Market Dome bij de Evergreenz, maar een ontbijtje in de eigen accommodatie is net zo gezellig. We maken het ons gemakkelijk en genieten van de uitgebreide Breakfast Delivery. Het complete Lazy Breakfast met broodjes, hartig en zoet beleg, eitjes en sinaasappelsap kan je samen met je accommodatie boeken of ter plaatse bestellen in de supermarkt.

De dag kan in elk geval niet beter beginnen, zeker niet als we de eerste zonnestralen opvangen achter het glas van onze gezellige cottage.

Je kan het nieuwe belevingspad ontdekken samen met een ervaren ranger.© Center Parcs/MF
Je kan het nieuwe belevingspad ontdekken samen met een ervaren ranger.© Center Parcs/MF

Verbroederen met rangers

Als ochtendactiviteit kiezen we voor een inspirerende wandeling door het natuurbelevingspark, een nieuwe blikvanger. Tijdens deze familiewandeltocht kan zowel jong als oud wat bijleren over de natuur. Het pad van ongeveer 2,5 kilometer toont de mooiste plekjes langs verrassende stukken natuur. Je kan het pad bovendien ontdekken met een ranger. Deze ervaren begeleiders leren je onderweg alles over de natuur in het park. We worden op sleeptouw genomen door Daisy, een sympathieke Limburgse die ons in geen tijd bijpraat over al het moois van de plaatselijke flora en fauna.

Tijdens het seizoen vergezellen enkele ezels je op pad. Ze dragen bovendien vergrootglazen, tekenblokken en meetlatten, want onderweg valt er heel wat bij te leren. Deze wandeling is helemaal gratis mee te maken. Het onverwachte sneeuwtapijt van een dag eerder geeft onze tocht een fotografisch extraatje. De natuur kan je nu eenmaal niet temmen.

Center Parcs wil zijn gasten laten reflecteren over die natuur. Belevingen zoals het nieuwe wandelpad zijn een mooie aanvulling op alle al bestaande activiteiten. De gastheer neemt de bezoeker bij de hand en brengt de natuur als het ware naar de verblijver toe. Samen ontdekken we hoe mooi, maar ook hoe kwetsbaar onze natuur is.

Die aanpak werkt, want tijdens dit weekend gaan we onze omgeving op een heel andere manier benaderen. Na elke wandeling is er bovendien ook een workshop waar iedereen een leuk aandenken kan knutselen. Je kan er bijvoorbeeld leren tekenen met het sap uit bladeren of je eigen amulet maken.

Jong en oud kan zich uitleven in de Aqua Mundo, het overdekte zwemparadijs van Center Parcs.© Center Parcs/MF
Jong en oud kan zich uitleven in de Aqua Mundo, het overdekte zwemparadijs van Center Parcs.© Center Parcs/MF

Overdekt zwemparadijs

Wie een verblijf boekt bij Center Parcs, geniet naast een verzorgde cottage ook van heel veel extra’s. Met twee kleine kinderen kan een bezoekje aan het zwembad niet ontbreken op onze planning. De armbandjes bewijzen ook hier hun dienst, want de lockers in de Aqua Mundo zijn zonder veel moeite af te sluiten en te openen.

In het snorkelbad gaat een indrukkende exotische onderwaterwereld voor ons open

Absolute blikvanger in dit overdekte zwemparadijs is de trechterglijbaan Monkey Splash. Op 15 meter hoogte suis je tegen een hoge snelheid naar beneden via een enorme tol, waar je nog even ronddraait vooraleer je in het eindbad plonst. In het snorkelbad gaat dan weer een indrukkende exotische onderwaterwereld voor ons open, waarbij we door onze duikbril heel wat vissen spotten. Een leuk en verrassend extraatje dat bij iedereen van het gezelschap in de smaak valt. Ook hier maakt de natuur duidelijk dat we niet zonder haar kunnen om te genieten van al het moois in het leven. Tijd om te bekomen is er niet, want de branding van het golfslagbad roept ons voor een kwartier vertier.

De Discovery Bay is een indrukwekkende piratenwereld met heel wat spelelementen voor kinderen.© Center Parcs/MF
De Discovery Bay is een indrukwekkende piratenwereld met heel wat spelelementen voor kinderen.© Center Parcs/MF

Inschepen bij de piraten

De dag kan niet beter eindigen dan met een bezoekje aan de Discovery Bay. Deze gigantische hal herbergt een indoor piratenwereld met exotische baai en heel wat avontuurlijke spelelementen voor het jonge volkje. Erg indrukwekkend is de stoere hangbrug zeven meter boven de grond. We voelen ons even weer helemaal kind en vergezellen dochterlief maar wat graag richting de nok van de Discovery Bay.

Park De Vossemeren mikt duidelijk op kinderen en families en legt hen via deze speelwereld in een natuurlijke setting extra in de watten. Ook oudere kinderen komen aan hun trekken. Zo kan je tijdens het seizoen onder meer tal van uitdagende watersporten beleven, genieten van een potje bowlen of minigolfen, elkaar uitdagen in de escaperoom of gewoon genieten van kinderanimatie en livemuziek. Ook de vernieuwde kinderboerderij is een van de blikvangers. Op ieder moment van het jaar zijn hier ontelbaar veel activiteiten om te doen.

Als we dan toch een minpuntje moeten bedenken, dan is het toch wel… de klok. We hebben dit weekend namelijk veel te weinig tijd om van alle mogelijkheden van Center Parcs De Vossemeren te genieten. Voor we het beseffen, is het tijd om naar huis te gaan en – voor even – afscheid te nemen van Center Parcs De Vossemeren. Hier komen we zeker nog eens terug.


Operatie vernieuwing

Vakantie dicht bij de deur met je geliefden in de natuur wint aan populariteit en daar speelt Center Parcs graag op in. Vijf jaar geleden ging de vernieuwing van de parken van start. De keten investeerde in totaal bijna 800 miljoen euro in de complete vernieuwing. De vestiging in De Vossemeren kreeg een injectie van 37 miljoen euro. Center Parcs zag 55 jaar geleden het levenslicht, maar blijkt vandaag nog altijd even relevant te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier