De mooiste treinreizen: 3x inspiratie en leesplezier

Klimatologen en zij die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen weten beter. Reizen per trein is niet alleen bijzonder eco-minded, maar vinkt ook alle vakjes af van het uitbundige en minzame vertragen. Luxueus de vakantie in duiken doe je deze zomer per trein, sealed with a kiss!Inspiratie opdoen? Ontdek de beste treintripboeken van dit moment.

1. Perron Europa. Op reis met de trein

Al meer dan twintig jaar reizen Bart Giepmans en Bonita Van Lier op het ritme van de trein kriskras naar alle uithoeken van Europa. De rozerode midzomernacht in Zweeds Lapland, de wijnstokken op de hellingen van de Etna of de kustlijn naar Valencia? Ze zagen het allemaal.

Met hun boek Perron Europa ontdek je inspirerende stoptreinroutes – met vertrek vanuit België en Nederland – doorheen Europa’s mooiste natuur, langs culinaire tradities en historische hoogtepunten. Met heel wat praktische tips, vermelding van reisdagen en vooral, tijd om te reizen. Een boek voor iedereen die wil railtrippen, maar niet weet waar te beginnen. #slowtravel

Perron Europa. Op reis met de trein, Uitgeverij Fjord, 304 blz., 29,50 euro.


2. Treinreizen in Europa. Plan een duurzame treinvakantie in Europa

De grootste stationsarchitecten hebben het altijd geweten, zij bouwden geen verkeersknooppunten maar ontmoetingsplaatsen, met een intrigerend architecturaal kijkveld. Het uitgebreide Europese spoorwegnet blijft dan ook tot de verbeelding spreken, zowel in traject als gebouwen. Bovendien breiden de hogesnelheidstreinen zich alsmaar verder uit over West-Europa én ook het transcontinentale reizen per trein wint alsmaar meer interesse als aantrekkelijke en tijdbesparende concurrent van het door stakingen geteisterde vliegverkeer.

Treinreizen in Europa wordt zo niet alleen een heerlijk mooi koffietafelboek, maar ook een praktische uitgave van Lonely Planet, want met gedetailleerde kaarten stel je eenvoudig zelf je eigen treinreis samen. Inclusief praktische informatie over grote knooppunten als Parijs, Milaan of Londen die je naar je uiteindelijke bestemming brengen, tips bij het kopen van tickets, reserveren van plekken én jawel, ook het inpakken van je bagage. Want wat neem je nu allemaal wel of niet mee?

Treinreizen in Europa. Plan een duurzame treinvakantie in Europa, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, 259 blz., 27,99 euro.

Epische treinreizen. De mooiste treinroutes op aarde

“Snel of langzaam, tijdens een treinreis beleef je een uniek soort romantiek door de menselijke contacten, het veranderende landschap en het eten aan boord”, zo vertelt auteur Monisha Rejesh. Of je nu kiest voor een reis door de Alpen met de Bernina Express of een rit van Colombo naar de theeplantages van Sri Lanka? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om de wereld te verkennen per trein.

Epische treinreizen biedt inspiratie en praktische tips met details van 50 treinreizen over de hele wereld. Van budgetproof reizen met lokaal vervoer tot iconische luxetreinreizen.

Epische treinreizen. De mooiste treinroutes op aarde, Uitgeverij Kosmos, 281 blz., 45 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier