Getest: op stap in Californië met de kinderdrager Deuter Kid Comfort Plus

Ben je al volop aan het dromen van je volgende reis? Kies je voor een superdeluxe all-in vakantie of ben je eerder fan van een actieve wandelvakantie in de natuur? Wij trokken met onze dochter van 1,5 jaar naar Californië. Omdat we zelf graag wandelen en Yosemite en Sequoia National Park absoluut niet wilden missen, besloten we op zoek te gaan naar een kinderdrager. We mochten de Kinderdrager Deuter Kid Comfort Plus van Decathlon aan een test onderwerpen.

De kinderdrager uitgelicht

 • De kinderdrager weegt 2,75 kg.
 • De schouderriemen en heupgordel zijn gewatteerd voor extra comfort.
 • De drager is op verschillende manieren verstelbaar voor extra comfort, o.a. aan je rug.
 • De rug is gemaakt in een soort gaas waardoor je rug goed verlucht wordt.
 • Je kindje zit vast met een 5-punts veiligheidsgordel en in een verstevigd zitje.
 • Je kan de drager neerzetten door middel van een handige staander die je kan uitklappen. Erg handig wanneer je even wil uitrusten.
 • De tas heeft een handige opbergtas en ook in de zijkant kan je kleine dingetjes opbergen.
 • Prijs 120 euro.

Van Los Angeles tot Yosemite National Park


Op reis kiezen we altijd voor een mix van steden en natuur. Om onze mini-reiziger mee te nemen naar de Amerikaanse Nationale Parken was een kinderdrager dus een absolute must. We willen namelijk niet alleen de hoogtepunten vanuit de auto bekijken, maar we willen ook wandelingen maken en de mooiste uitkijkpunten te voet verkennen.

Het valt op dat de Deuter Kid Comfort Plus een sober design heeft: iets wat wij wel kunnen appreciëren, we zijn niet zo voor de hysterische kleuren en designs. De schouderriemen en heupgordel zijn lekker dik, waardoor ze niet in je lichaam gaan snijden eens de kleine erin zit. Een eerste test thuis met de dochter is alvast veelbelovend: papa’s nek kietelen en hoog boven alles en iedereen kijken is blijkbaar leuk. Tijd voor het grote werk op reis!

Onze eerste trip met de Deuter gaat richting Californië: we trekken onder meer naar het Hollywoodsign in Los Angeles, Sequoia National Park én Yosemite National Park.
Papa is de sportiefste van ons twee (en overduidelijk ook de sterkste) dus gaat hij de uitdaging aan om de eerste wandeling te doen: we stappen tot net achter het Hollywoodsign in Los Angeles. We hebben deze wandeling (circa 1,5 uur) eerder al eens gedaan, en die was best pittig. Een buggy is ook helemaal geen optie want op het laatste komt er ook wat klim- en klauterwerk aan te pas.

Tijdens de eerste tocht zijn we meteen overtuigd van de handige zonne/regenkap die bijgeleverd is: Rosie Jane zit lekker in de schaduw terwijl wij de volle zon trotseren. Het kindje zit erg comfortabel in het zitje. Echte voetsteuntjes zijn er niet, maar de beentjes kunnen rusten op de ijzers van de inklapbare poot. Het hoofdje kan ook rusten op een nekkussentje.

Even pauzeren is superhandig met de uitklapbare staander, je kan je kindje dus gemakkelijk ergens op de grond zetten. De kleine reiziger zit erg comfortabel en kan met z’n beentjes steunen op de grond: net zoals een kinderstoeltje. Je kan ook de zijkant openmaken zodat het kindje wat extra ruimte heeft tijdens de rustpauze.
Ook het aan- en uittrekken van de drager gaat vlotjes, we doen het altijd met z’n twee. Alleen is niet zo eenvoudig.

Na de eerste grote test in LA trekken we naar de Nationale Parken waar we enkele dagen lang dagelijks een tweetal (langere en zwaardere) wandelingen maken. De wandelingen duren gemiddeld 3 uur. De Deuter slaagt met glans: erg handig in gebruik, superpraktisch met tal van opbergmogelijkheden (om bijvoorbeeld flesjes en koekjes op te bergen) en relatief comfortabel. Je moet wel realistisch zijn: het gewicht van de drager (al is dit wel een lichtgewicht) én je kindje (een 12 à 13 kg) begint na een tijdje wel te wegen. Maar door de comfortabele riemen blijft het erg draagbaar. Ook door de kleine Rosie Jane is de drager goedgekeurd: ze vindt het fantastisch om zo veel te kunnen zien en ze zit ook erg comfortabel.

Als je lange wandelingen maakt, is het wel aangewezen om een lang broekje aan te doen, doordat de beentjes (bijna) constant hangen kan je kindje het snel koud krijgen doordat de bloedtoevoer wat minder is. Het is daarom ook aangewezen om elk uur even te stoppen en het kleintje de benen te laten strekken.

Dat de drager erg comfortabel is, bewijst het feit dat ze ook ’s middags haar dutje gewoon in de Deuter deed. Met het handige hoofdstuk kunnen ze comfortabel slapen. Na de wandeling heeft ze zelfs nog een halfuur verder geslapen nadat we de drager hadden afgedaan en rechtgezet hadden.

De voordelen

 • Mooi design
 • Handige opbergmogelijkheden: afgesloten vak met rits onderaan en aan de zijkant, mogelijkheid om kleine zaken op te bergen. Vergeet wel niet: hoe meer je insteekt, hoe meer gewicht je natuurlijk moet dragen. Maar erg handig om lichte dingen in op te bergen zoals bvb. zonnecrème, koekjes, flesje, zonnebril, …
 • Goede prijs
 • Uitklapbare steun is handig tijdens pauzes, je kan de drager gewoon op de grond zetten en gebruiken als een soort stoeltje
 • Bijgeleverde zonnekap is erg handig om je kindje uit de zon te houden

  De nadelen

 • De voetjes kunnen in principe steunen op het ijzer van de inklapbare steun, maar dat is niet altijd even handig. Doordat de beentje constant hangen is het aangewezen om elk uur een pauze in te lassen.
 • Handig voor wandelingen van 2-3 uur, voor langere tochten zou ik een duurder model kiezen.

De Kinderdrager Deuter Kid Comfort Plus is beschikbaar bij Decathlon

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier