Het Safari Hotel van de Beekse Bergen uitgetest: opstaan was nooit eerder zo aangenaam!

In het voorjaar opende Beekse Bergen in het Nederlandse Hilvarenbeek, niet ver van de Belgische grens, een nieuwe bijzondere verblijfsaccommodatie. In het Safari Hotel naast het Safari Resort overnacht je in het hart van de savanne met een prachtig zicht op heel wat exotische dieren. Wij werden maar wat graag wakker in Afrikaanse sferen toen we het nieuwe concept gingen uittesten. Nooit eerder was opstaan zo leuk!

Het Safari Hotel zet overduidelijk in op gebruiksvriendelijkheid, zo wordt al snel duidelijk als we arriveren aan onze hotelkamer. Met de eerder ontvangen pincode hebben we kort na de middag rechtstreekse toegang tot de hotelkamer. Zo hoeven we bij aankomst niet eerst langs de Guest Service en slaan we de klassieke receptie meteen over. Handig! Zeker als je weet dat we al enkele uren op de site vertoeven om het Safaripark en Speelland te verkennen.

Dat kan namelijk met onze persoonlijke AttractiePas, meteen een andere troef van Safari Hotel Beekse Bergen. Daarmee krijg je tijdens je verblijf onbeperkt toegang tot zes attractieparken, waaronder Safaripark Beekse Bergen. Dat we ook op de aankomst- en vertrekdag vrije toegang hebben tot alle faciliteiten is mooi meegenomen, want nietsdoen is niet aan ons besteed. Bovendien genieten we met de AttractiePas tot een jaar na ons vertrek ook nog eens van 25% korting op de zes attractieparken.

Elke Savanne Room heeft ongelofelijk veel ruimte.
Elke Savanne Room heeft ongelofelijk veel ruimte.

Exclusief exotisch

Terug naar het verblijf: de auto tijdelijk achtergelaten op een vlotte parkeerhaven maakt ons hart een sprongetje als we onze exclusieve kamer betreden. We weten wat gaat volgen, denken we – een uniek zicht op exotische dieren vanuit de hotelkamer – maar de realiteit overtreft wat vooraf werd beloofd. De Savanne Room voor vier personen heeft meer weg van een flink uit de kluiten gewassen appartement waar je met hele groepen over de vloer kan komen. Wat een ruimte! Die bovendien ook passend en tot in de puntjes verzorgd aangekleed is met speelse en subtiele natuurelementen. De houten lambrisering spreekt ons persoonlijk zeer aan, zeker in combinatie met de verschillende lichtschakeringen.

We reppen ons naar het einde van de kamer voor het orgelpunt: hét zicht op de exotische dieren. Toegegeven: de verwachtingen waren hoog, maar worden vakkundig ingelost. Net op het moment dat we er onze intrek nemen, doen twee giraffen een rondje op het middenplein waar alle Savanne Rooms en Savanne Suites op uitkijken. Wat kan de natuur toch onuitgegeven mooi zijn…

Het zicht van op je eigen balkon is onbeschrijfelijk.
Het zicht van op je eigen balkon is onbeschrijfelijk.

Bonte dierenbende

De kinderen zijn prompt hun mobiliteitsergernissen vergeten – we moesten toch wel twee uur rijden richting Beekse Bergen – als ook zij kennismaken met ons magnifieke uitzicht voor de komende 24 uur. Je zou haast vergeten dat de deur van de kamer nog wagenwijd openstaat en de koffer van de auto nog geleegd moet worden, zo erg zijn we onder de indruk van onze faciliteiten.

Zullen de komende uren voorbij onze hotelkamer struinen: giraffen, zebra’s, neushoorns, struisvogels, watussi-runderen en sabelantilopes. De bonte dierenbende heeft er duidelijk geen erg in dat ze met heel wat aandacht gevolgd wordt door verschillende blikken van gasten die op hetzelfde moment inchecken in de ons omringende lodges. Enkele kreetjes van opwinding twee deuren verder maken duidelijk dat we lang niet als enigen onder de indruk zijn.

“Meer kan je echt niet met de natuur verbonden zijn”

Met het panoramische zicht van op ons balkon wanen we ons precies in de echte savanne. Meer kan je echt niet met de natuur verbonden zijn. Met onze neus op de dieren gedrukt maken we precies deel uit van deze gemeenschap, hoewel we ons uiteraard op een veilige afstand bevinden.

Na een uitgebreide eerste kennismakingsronde met deze dierenparade opteren we voor een frisse duik. Een toegankelijk en eigentijds zwembadcomplex op een boogscheut van het verblijf wacht ons op. De extra veiligheidsinspanningen vallen in de smaak: het kinderbadje is mooi omheind door een dubbele toegangspoort en de badgasten beschikken bovendien over heel wat zwembandjes en -boeitjes. Voor de oudere zwembadgebruiker is de avontuurlijk afdaling van de waterglijbaan zeker een aanrader, net als het prachtige uitzicht op de savanne vanuit het water.

In restaurant Amma geniet je van een heerlijk buffet.
In restaurant Amma geniet je van een heerlijk buffet.

Op het ritme van de natuur

Twee uur later schuiven we de voeten onder tafel in restaurant Amma. Tafelen doen we bij voorkeur rustig en uitgebreid, maar voor een keer mag het diner best vooruitgaan: we willen namelijk graag de avondlijke taferelen in dierenrijk gadeslaan vanuit onze kamer, met de ondergaande zon op de achtergrond. Net als eerder op de dag blijven we onder de indruk van wat zich voor ons afspeelt. Om stil van te worden.

Die indruk lijkt precies alleen maar versterkt als we de volgende morgen ontwaken op het ritme van de natuur. De zon komt op over de savanne en ook de zebra’s en giraffen hebben zo te zien de nacht goed verteerd.

Na het ontbijtbuffet kondigt zich een jammerlijk afscheid aan: we moeten helaas uitchecken. Tijd om afscheid te nemen van onze vrienden, die de voorbije 24 uur een soort compagnon de route waren als waren ze nooit ver weg.

Veel dichter kan je écht niet bij de natuur komen.
Veel dichter kan je écht niet bij de natuur komen.

Op safari

Veel tijd om te mijmeren is er gelukkig niet, want het dierenplezier gaat vandaag gewoon voort met een bezoek aan de Beekse Bergen. In dit dierenpark waan je je precies in het ongerepte Afrika. Je kan mee op safari – te voet, met de bus of met je eigen auto – om de uitgestrekte savanne te ervaren en staat oog in oog met de meest fascinerende diersoorten. Geen artificiële ingrepen op mensenmaat: zo gaat het er écht aan toe in de dierenwereld.

We sluiten ons bezoek af met een prachtige boottocht over het water doorheen het uitgestrekte park en laten ons maar wat graag verrassen door de honderden dieren langs de oever. De gepassioneerde uitleg van een enthousiaste ranger onderweg valt unaniem in de smaak.

Om in herhaling te vallen: wat kan de natuur toch onuitgegeven mooi zijn…

Het zwembad - opvallend veilig én kindvriendelijk - blijft mooi bij het thema.
Het zwembad – opvallend veilig én kindvriendelijk – blijft mooi bij het thema.

Praktisch

In het Safari Hotel vind je 112 luxe hotelkamers – Savanne Rooms & Suites – voor twee tot en met zeven personen. De Savanne Rooms & Suites zijn verdeeld over 15 kleinschalige lodges in Afrikaanse stijl met elk maximum acht hotelkamers. Centrumgebouw Hogon House omvat de restaurants Nommos, Amma en Hogon Bar & Lounge en een groot borrelterras. Blikvanger is een ruime stal voor giraffen, zebra’s, neushoorns, struisvogels, watussi-runderen en sabelantilopes.

Het Safaripark, Lake Resort, Safari Hotel en Safari Resort Beekse Bergen zijn het hele jaar door geopend. Speelland is te bezoeken van april tot en met oktober. Kijk voor alle openingstijden, safarivormen, mogelijkheden tot overnachten en meer op www.beeksebergen.nl. (Matthias Feyen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier