HAL viert 150 jaar en doet eerste trans-Atlantische overtocht nog eens over

Op 18 april volgend jaar is het zover, dan mag Holland America Line 150 kaarsjes uitblazen. Dat viert de cruisemaatschappij met onder andere twee tochten over de trans-Atlantische Oceaan. Op de cruises zal Holland America Line speciaal aandacht hebben voor haar geschiedenis.

Tijdens de trans-Atlantische overtochten in oktober en april, ter gelegenheid van de 150ste verjaardag, zorgt Holland America Line voor een ervaring waarbij de geschiedenis van het bedrijf verweven is in de menu’s, activiteiten, entertainment, speciale gastsprekers en nog veel meer. “We hebben een aantal zeer speciale evenementen gepland in de komende maanden om ons erfgoed te eren.”, zegt Gus Antorcha, de president van Holland America Line.

 150ste verjaardag vieringen:

  • Op 15 oktober vindt de eerste overtocht plaats ter ere van de verjaardag van de cruisemaatschappij. Die zal 15 nachten duren. Rotterdam VII vertrekt uit Rotterdam, precies 150 jaar na het vertrek van de eerste reis van Rotterdam I. De overtocht zal Holland America Line’s eerste afvaart nabootsen. Het schip vertrekt uit Rotterdam en brengt een bezoek aan Plymouth, Engeland, en Le Havre (Parijs), voordat de Atlantische Oceaan wordt overgestoken naar New York City voor een overnachting. Daarna vaart Rotterdam VII verder naar Fort Lauderdale, Florida.
  • De tweede tocht van 16 nachten begint op 4 april 2023. De cruise vertrekt vanuit Fort Lauderdale, Florida en gaat naar New York City voor een overnachting. Het schip zal dan acht ontspannen dagen op zee doorbrengen om de Atlantische Oceaan over te steken en daarna Plymouth en Dover (Londen), Engeland aandoen, voordat het aankomt op 18 april – Holland America Line’s 150ste verjaardag – in Rotterdam voor een overnachting vol festiviteiten.
  • New York City Jubileum evenement: Holland America Line trapt haar 150-jarig jubileumjaar af met een ceremonie aan boord van de Rotterdam wanneer het schip op 26 oktober dit jaar in New York City overnacht.
  • Welkom in Rotterdam: Wanneer de Rotterdam op 18 april volgend jaar aankomt in Rotterdam, zal het schip op zijn 150ste verjaardag worden onthaald in de stad waar het bedrijf werd opgericht. Gasten van de cruise kunnen genieten van een avondevenement ter ere van het jubileum.
  •  Speciale cruises: In het jubileumjaar zullen speciaal cruises worden aangeboden die helpen de geschiedenis van Holland America Line te herbeleven door middel van unieke havens die bezocht zijn.

Meer info op hollandamerica.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier