Ultra all-inclusive in Marbella

Feest is een subjectief begrip. De ene associeert het met eindejaar en de bijhorende gezelligheid, doe mij maar de zon, palmbomen en een cocktail. En een zorgeloos gevoel van absoluut niets te moeten doen. Daar staat Ikos resorts voor. Dat en premium luxe. Wij lieten ons pamperen in Marbella.

Ik was nooit eerder in Marbella geweest. De mondaine badstad aan de Costa del Sol paste niet in het avontuur waar ik anders naar op zoek ga. Deze keer was anders. Vermoeidheid en een vol brein drongen een zorgeloze zwembadvakantie op. Zo eentje waar je, cocktail in de hand, indommelt aan het water en de zwaarste opgave van de dag nadenken is over wat je straks gaat eten. Dan moet je in een van de Ikos resorts zijn. Een all-inclusive 5-sterrenresortervaring waar het denkwerk voor een ander is, waar stress van je afglijdt en de batterijen opnieuw opgeladen worden. In mei van dit jaar werden ze voor het vijfde opeenvolgende jaar bekroond tot de allerbeste all-inclusive resorts ter wereld. De groep heeft intussen een collectie van Griekse en Spaanse bestemmingen in het aanbod en pakt overal uit met menu’s bereid door Michelin-sterrenchefs, roomservice 24 uur per dag, cocktails uit het topsegment en een wijnkelder met 300 internationale topwijnen. Er zijn villa’s, suites met aparte slaapkamers, privélounges, eetkamers binnen en buiten, privétuinen en dito zwembaden. Smaak, ervaring, stijl, hospitality, omgeving en ontdekking. Het zijn veel kernwoorden om op in te zetten. Dus gingen wij kijken hoe dat gaat.

In Marbella dus. Gelegen, helemaal in het zuiden van Andalusië, Spanje, aan de mediterraanse zee tussen Malaga en de Straat van Gibraltar. Een stad met een rijke culturele geschiedenis, vlakbij de Sierra Blanca en gezegend met het hele jaar door zachte temperaturen. De ideale citytrip om te ontdekken, wandelen en zonnen. Onze trip begint op de luchthaven waar we opgepikt worden door een privébusje en rechtstreeks tot aan de receptie van Ikos Andalusia gebracht worden waar 6! mensen klaarstaan om ons te verwelkomen, een glas champagne te brengen en intussen de check-in te voltooien. Wij vlogen via Brussel richting Malaga in een kleine drie uur, en arriveren ’savonds. Nog net op tijd om een eerste blik te werpen op de enige echte usp van deze plek. Het zicht. Een resem gladde zwembaden, keurige rijen zetels, geflankeerd door wuivende palmbomen en omhelsd door de mediterrane. Het is eind juni, en dus hoogseizoen, maar alles hier ademt rust. Maar first things first, het is intussen etenstijd, dus worden we rechtstreeks naar het Italiaans restaurant gebracht. Een van de zeven restaurants in totaal op het resort. Grieks, Provençaals tot bekroond met een Michelinster. En allen even verfijnd. Personeel, zo zal blijken, is hier even veel als er gasten zijn. Het publiek is iets ouder, Europees en vooral vanzelfsprekend welgesteld. Na het diner worden we uitgenodigd voor de white party in de beach club maar we zijn te moe en te benieuwd naar de kamer. Een Deluxe suite op het derde verdiep (het hoogste) met rechtstreeks zicht op de zeven zwembaden, de groene tuin en de zee. De avond afsluiten doen we met een fles champagne op ons privéterras. De kers op de taart van een eerste all-inclusive-ervaring.

Insomnia heeft een voordeel: tijd. Dus installeer ik me op het terras met een koffie en scroll door het aanbod van activiteiten. Sport, van yoga in de yogagarden, voetbal in de speciale academy voor de kinderen, fietsen, fitnessen – met of zonder persoonlijke begeleiding – tot golf. Er is ook een wellness met massages en facials met de producten van de Franse schoonheidsgoeroe Anne Semonin en de nieuwste technieken zoals cryo of een full body beach prep. En zo zie ik de zon opkomen. Tijd om iets uit de waaier to do’s te kiezen. Maar eerst een frisse ochtendduik in een nog onaangeraakte infinity pool met aansluitend een uitgebreid ontbijt in het hoofdrestaurant.

Ultra all-inclusive

De all-inclusive formule, of de ultra all-inclusive zoals ze het hier noemen, omvat zowat alles wat je met een perfecte vakantieervaring linkt. Discreet, maar overal aanwezig personeel, familiegeoriënteerde activiteiten, clubs, shops, dine-out opties, adult only pools en ga zo maar door. Voor mij zit het ook in de details die het grote verschil maken, zoals de persoonlijke whatsappservice waar je letterlijk elke vraag kan stellen. ‘Kan een late check-out?’ ‘Kan ik vanavond reserveren bij de gym?’ ‘Of kunnen we morgen de auto nemen richting de stad?’ Die auto, zal ik later leren, is een Tesla. Een upgrade sinds vorig jaar, toen er nog een deal was met Mini. Een proefrit maken met een Tesla is de moeite. Net zoals Marbella bezoeken. Een gezellige stad met contrasten door het massatoerisme en zijn glamoureuze vibe. Slenter er door de meanderende straatjes en drink een aperitiefje met aceitunas op een kerkpleintje. Zorg er daarna voor dat je snel terug in het resort bent. Want in dit geval is het zonde om tijd te verliezen elders, wanneer een premium ultra service op je wacht. ‘Madam, can I bring you an espresso martini?’. Ultra, dus. Mij hadden ze al bij adult only pool.

Praktisch

Voor meer info en prijzen:

ikosresorts.com

Dit resort en de vluchten kun je ook boeken via Pegase.

Deze luxe touroperator staat garant voor zorgenvrij reizen in stijl en steevast inclusief privileges.

Info en reservaties op pegase.be of bij de betere reisagent

tekst Thalisa Devos

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier