Wildlife spotten in Europa? Dit zijn de zeven beste locaties!

Wist je dat je helemaal niet naar Zuid-Afrika, Ecuador of Australië hoeft te reizen om indrukwekkende wilde dieren te bewonderen? Want ook in Europa ontmoet je een heleboel fabelachtige viervoeters en begeesterende vogels. Waar je die in het vizier krijgt? Dat kom je hieronder te weten. Dankzij onze Europese wildlife-bucketlist!

1. Bruine beren in Slovenië
Zo’n 1.000 bruine beren doorkruisen de bossen van Slovenië. Daarmee huisvest het land één van ’s werelds grootste wilde populaties. Je volgt hun sporen in de mysterieuze bossen van Kočevje. Eén van de laatste plekken op aarde waar je de dieren in hun natuurlijke habitat spot. Samen met een professionele gids volg je hun pootafdrukken en wacht je het juiste moment af in een observatiehut. Met wat geluk loopt er ook een wolf of lynx voorbij…

2. Papegaaiduikers in IJsland
De ruige kustlijn van IJsland is een waar vogelparadijs. Gigantische roofvogels slaan er hun vleugels uit. Al gaan vooral de papegaaiduikers met de aandacht lopen. Dat danken ze aan hun kleurrijke, gestreepte bek en schattige uiterlijk. De grootste kolonies settelen zich voor de zuidwestkust, op de Westmaneilanden. En op Grímsey, een eiland in het hoge noorden.

3. Bizons en adelaars in Polen
Stap binnen in de magische wereld van Białowieża, één van de laatste oerbossen van Europa. Waar je het grootste landzoogdier van het continent ontmoet: de Europese bizon. Deze bruine reuzen trekken samen op in kleine kuddes. Ze delen hun territorium met wolven en lynxen. Reis na deze kennismaking zeker door naar het noordwesten van Polen, waar de Oder uitmondt in de zee. Boven deze rivierdelta doorklieven enorme zeearenden de lucht. Er leven zo’n 150 broedparen, een kwart van de Poolse populatie.

4. Ooievaars op de kliffen van de Alentejo, Portugal
In de Portugese Alentejo staan ooievaars bekend als echte waaghalzen. De gevederde steltenlopers bouwen er hun nesten namelijk op een wel erg ongewone plek: de steile kliffen langs de kustlijn. Nergens anders ter wereld installeren ooievaars zich op zo’n onherbergzame locatie. Vooral op stormachtige dagen ziet hun broedplaats er heel indrukwekkend uit. Want dan kijken de kuikens uit over de woeste zee.

5. IJsberen in Spitsbergen
Zo’n 560 kilometer boven Scandinavië stap je de arctische wereld van Spitsbergen binnen. Deze eilandengroep behoort tot Noorwegen. Dankzij de noordelijke ligging dwaal je er door een adembenemend sneeuwlandschap. Let wel op: je gaat er best nooit zonder gids op pad. Want de koning van Spitsbergen? Dat is de ijsbeer! Er leven meer dan 1.000 exemplaren op de archipel. Je observeert hen terwijl ze naar zeehonden speuren of hun snoezige pups opvoeden.

6. Flamingo’s en wilde paarden in de Camargue, Frankrijk
Tijdens de zomer kleurt de Franse Camargue roze. Want dan landen zo’n 20.000 Europese flamingopaartjes in dit moerassige natuurgebied. Ze jagen er op plankton en broeden op hun nesten. En ze leven in perfecte harmonie met de wilde Camarguepaarden. Deze stevige viervoeters worden geboren met een bruine vachtkleur. Tegen hun vierde levensjaar zien ze er helemaal wit uit. Nergens anders ter wereld komt het paardenras in het wild voor.

7. Otters in Schotland
Speels, vrolijk en bijzonder intelligent … dankzij deze eigenschappen winnen otters je hart helemaal voor zich. Je ontmoet hen in Schotland, waar ze zich schuilhouden langs de kustlijn en de oevers van verschillende meren en rivieren. Wil je de kans op een succesvolle observatie verhogen? In Kylerhea otter hide bewonder je een grote populatie vanuit een ingericht uitkijkpunt.

Veilig op pad
Merk je een wild dier op? Hou dan voldoende afstand. Zo jaag je het dier niet weg en voorkom je een mogelijke aanval. Neem daarom zeker een kwalitatieve verrekijker mee. Zodat je je idool toch in detail kunt aanschouwen.

SWAROVSKI OPTIK bedacht de CL Pocket. Deze hoogwaardige kijker past moeiteloos in je jaszak. Dankzij zijn ergonomisch ontwerp ligt hij perfect in je hand en tuur je ook met een bril op probleemloos door de lens. Je mooiste wildlifemomenten vereeuwigen op beeld? Met een VPA-adapter sluit je je smartphone aan op je CL Pocket-verrekijker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier