Rommelmarkten voor echte vintagelovers

Wie denkt dat rommelmarkten oubollig zijn en vol ‘rommel’ liggen, heeft het helemaal mis. Voor de echte vintagelover, die gek is op oude spulletjes, is het een waar paradijs. Bovendien zijn de meeste spullen origineel en one-of-a-kind. Op deze vijf rommelmarkten moet je deze zomer zeker gaan snuisteren.

1. Zandfeesten in Brugge

Een van de grootste, zo niet de grootste rommelmarkt in Vlaanderen. Drie keer deze zomer wordt Brugge het mekka voor de vintagelover met een markt die zich uitstrekt over meer dan 5 km. Reeds van ‘s morgens vroeg worden de kraampjes opgezet en dan kan je de beste koopjes doen. Zo vroeg mogelijk gaan, is de boodschap want dan vermijd je de drukte die in de namiddag de kop opsteekt en kan je rustig snuisteren. Normaal staat de rommelmarkt op ‘t Zand en in het Albertpark. Met de heraanleg van het plein is het mogelijk dat de markt voor een deel wordt verplaatst.

Zandfeesten op zondag 2 juli, zondag 6 augustus en zondag 24 september op ‘t Zand en Albertpark.

2. Summer Kick-off in Lier

Vaak gaat een rommelmarkt gepaard met een heus straatfeest en dat is het geval in Lier. Hier kan je niet alleen vintage- en retrospulletjes vinden, er zijn ook foodtrucks en animatie voor de kleinsten. Best is om opnieuw ‘s morgens de rommelmarkt te bezoeken en je in de middag pas in het feestgedruis te begeven. Zo mis je de beste koopjes niet. Het feest duurt twee dagen, maar wie op de markt staat, mag maar één dag zijn koopwaar aanbieden. Dus ga zeker op zondag nog eens langs.

Summer Kick-off op zaterdag 24 en zondag 25 juni in de Antwerpsestraat en de Rechtestraat.

3. Boef in Dendermonde

Dit is een beetje een buitenbeentje. Boef is eigenlijk een foodtruckfestival met een retrotintje op het Heldenplein. Het foodtruckfestival wordt over twee dagen georganiseerd, maar op zaterdag wordt er ook een vintagemarket aan gekoppeld. Als vintagelover moet je daar gewoon bij zijn!

Boef vintagemarket op zaterdag 8 juli op het Heldenplein.

4. Vintage Terneuzen

Even de grens over om vintage te gaan scoren, het is altijd een goed idee. En dat kan in Terneuzen, een gezellig stadje in Zeeland. Want bij onze Noorderburen is vintage heel erg in en kan je soms heel leuke koopjes doen. Er is niet enkel een vintagemarkt, ook de vinylverzamelaars komen er aan hun trekken.

Vintage Terneuzen op zaterdag 15 juli van 12u tot 24u in het centrum.

5. Avondrommelmarkt in Holsbeek

Wie als vintageliefhebber liever niet zo vroeg opstaat om rommelmarkten af te schuimen, vindt de ideale oplossing in Holsbeek. Daar organiseren ze een avondrommelmarkt die start om 16u. Bovendien heerst er op een warme zomeravond spontaan een gezellige sfeer, waardoor het afbieden gemakkelijker zal zijn. Kortom, een ideale rommelmarkt voor wie een uniek stuk wil aan een kleine prijs. Daarna kan je nog afzakken naar de kermis op het dorpsplein.

Avondrommelmarkt op zondag 13 augustus vanaf 16u tot 21u, in Klein Langeveld en Holsbeekplein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier