’s Werelds grootste passagiersvliegtuig heeft een driekamersuite, en dat zie er zo uit

Etihad Airways vliegt deze zomer op de route Abu Dhabi – Parijs en is economy vliegen bij de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten al aangenaam, dan is business er helemaal een feestje. Etihad zal op de route z’n bekroonde A380 toestel – het dubbeldekvliegtuig – inzetten, met als leuk extra  The Residence, ’s werelds eerste driekamersuite aan boord van een commercieel toestel.

vliegtuig

In navolging van Londen, Sydney, New York en Melbourne zal de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten nu dus ook naar Parijs de A380 inzetten. Dit betekent dat Etihad Airways dagelijks met de A380 van Parijs naar zowel Melbourne als Sydney zal vliegen via de hub Abu Dhabi. De extra capaciteit biedt reizigers de ervaring van het vliegen met een dubbeldekvliegtuig met meer premium stoelen in de First Apartments, de Business Studio’s en de uiterst exclusieve Residence.

Chefkoks en nanny’s aan boord

Op elke vlucht bevinden zich chefkoks en Food and Beverage-managers met ervaring in luxehotels en toprestaurants. Zij helpen gasten in Business Class bij de menukeuze en stellen aangepaste dranken voor. Voor gasten die reizen in The Residence en in First Class bereiden inflight chefs op het moment zelf gerechten op basis van diverse verse ingrediënten.

Een Flying Nanny, met een opleiding aan het bekende Norland College in het Verenigd Koninkrijk, kan gezinnen die met kinderen reizen een helpende hand bieden, ongeacht de cabine waarin zij reizen.

The Residence

The Residence is een driekamersuite voor een of twee samenreizende gasten die hen veel privacy biedt. Hij is voorzien van een woonkamer met een lcd-scherm van 32 inch, een slaapkamer met tweepersoonsbed en een aparte en-suite doucheruimte. Een butler, opgeleid aan de wereldberoemde Savoy Butler Academy in Londen, staat permanent klaar om aan alle wensen van de gast(en) te voldoen en een privékok bereidt op maat gemaakte menu’s.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

First Apartments

In First Class zijn er negen First Apartments – die elk voorzien zijn van een flatscreen-tv, een gekoelde minibar, aparte kaptafel en vestiaire – en een volledig uitgeruste doucheruimte. De 70 Business Studio’s bevinden zich ook op het bovendek van de A380, elk met directe toegang tot het gangpad, een brede stoel met afzonderlijke voetenbank die samen omgevormd kunnen worden tot een volledig horizontaal bed, en twintig procent meer ruimte.

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

The Lobby

Om even te verpozen, trek je naar The Lobby, gelegen tussen de cabines van First en Business Class en is een lounge met twee halfronde lederen zetels, een tafeltje en een bemande bar.

1415795689433_image_galleryimage_etihad_cabin_crew_undergo

Economy

Tuurlijk kun je met dit toestel ook economy vliegen, en dat is ook niet mis. Het benedendek van de A380 beschikt over 415 Economy Smart Seats, die elk voorzien zijn van een unieke ergonomische fixed-wing hoofdsteun en een HD-monitor van 11 inch waarmee gasten genieten van honderden uren aan on-demand films, tv-programma’s, gaming, live tv-nieuws en live sport via het Panasonic eX3-entertainmentsysteem. Niet zo glamoureus als de appartementjes en suites, maar vervelen zal je je zeker niet.

Prijskaartje

Zoveel luxe aan boort, dat mag wat kosten. Een enkele reis van Parijs naar Abu Dhabi in The Residence kost in totaal zo’n 10.112 euro inclusief belasting en toeslagen, ongeacht of er een of twee gasten in reizen. De totaalprijs van een vlucht van Parijs naar Sydney of Melbourne in The Residence is zo’n 15.803 euro.

Binnenkijken? Here we go:

 

Vluchten van en naar Parijs zijn te boeken via etihad.com of het reisbureau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier