De organisatoren zijn klaar voor een nieuwe editie. (foto BAVL)

Swingt in Lille 2.0 terug van weggeweest: muzikale kroegentocht langs verschillende lokale horeca

De muzikale kroegentocht Swingt in Lille is vijf jaar na de laatste editie op zondagavond 31 maart weer van de partij. De uitbaters van taverne Heimwee, staminee De Crawaett, parochiecentrum Sint-Pieter, jeugdhuis Frontaal, café Fien Hein en van Koffie & Moor in Lille slaan de handen in mekaar voor Swingt in Lille 2.0.

Liefhebbers van livemuziek van uiteenlopende genres komen zondagavond, met Pasen, weer aan hun trekken tijdens Swingt in Lille 2.0. “Het is van 2019 geleden dat Swingt in Lille nog kon plaatsvinden. In 2020 was alles voorbereid voor een nieuwe editie maar toen brak de coronacrisis uit”, legt Peter Van Glabbeek van staminee De Crawaett in Lille uit. “We staken begin dit jaar met de horecabazen van het centrum van Lille de koppen bijeen om Swingt in Lille opnieuw te organiseren. Het is tegenwoordig vrij uniek voor een dorp als Lille dat er nog zo veel cafés op korte afstand van elkaar bestaan.”

Op de affiche staan Country Feedback Club (Crawaett), Komisar (Heimwee), Lost Highway (Fien Hein), Camino (Sint-Pieter), Ten Strings (Koffie & Moor) en De Skandalen (Frontaal). Elke groep speelt drie sets op een avond zodat de kroeggangers van het ene café naar het andere kunnen stappen. Fien Hein en Heimwee blijven deze nacht tot twee uur open. Een toegangsticket voor Swingt in Lille 2.0 kost zes euro in de deelnemende zaken.

Meer info vind je hier.

(BAVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier