Op de tiende verdieping van het MAS in Antwerpen heb je een machtig uitzicht over de stad. (foto Visit Antwerpen)

Tip van de week: Citytrippen met kinderen

Zoek het vooral niet te ver als je met kinderen een stad bezoekt. Speel in op de verrassing en sleur hen mee naar die plekken waarvan je weet dat ze het met grote ogen zullen beleven. Zelfs een roltrap kan al een hele ervaring zijn, zo mochten wij onlangs zelf ontdekken toen we met die van ons voor de eerste keer de Sint-Annatunnel in Antwerpen indoken. Drie tips:

1. De bril van de draak – Gent

In de Arteveldestad zijn er verschillende speurtochten op maat van kinderen ontwikkeld. Eén daarvan is de Draakje Fosfor-app. Je kan de app gratis downloaden. De speurtocht is ongeveer 3 kilometer lang en goed voor 4.000 stappen. Draakje Fosfor, die op het Belfort woont, is zijn bril kwijt. Aan jou, ’t is te zeggen kinderen tussen 5 en 12 jaar oud, om de bril terug te vinden. Onderweg moet je opdrachten uitvoeren en krijg je tal van Gentse weetjes op je scherm. De zoektocht neemt gemakkelijk twee uur in beslag, eventuele drankpauze niet inbegrepen. Zorg best voor een goed opgeladen gsm. Wie voor 17 uur de bril terugvindt, krijgt nog een extra verrassing.

Info: www.visit.gent

2. Spelen in het park – Brussel

Dé topattractie voor gezinnen in de hoofdstad is Mini-Europa. Kinderen kijken gefascineerd naar al die maquettes die tot leven komen. Voor volwassenen is het een uitdaging om alle humoristische knipogen te ontdekken. In de hoofdstad ben je wel even zoet qua musea op maat van kinderen. Onze favoriet is het Natuurhistorisch Museum in de Vautierstraat. Onderweg van de ene locatie naar de andere kan je misschien pauzeren op de meer dan 300 speelterreinen van Brussel? We stippen er drie aan: In het Georges Henripark kan je verdwalen in een doolhof en glijden langs overdekte glijbanen. Aan de Hallepoort is een middeleeuws kasteel nagemaakt. Bij het Scheutbos nemen ze het Wilde Westen als thema om alle speeltuigen in te kleden.

Info: www.visit.brussels

3. Op grote hoogte – Antwerpen

De eindhalte van tram 7 bevindt zich vlakbij het MAS. Het Museum Aan de Stroom heeft altijd (betalende) toptentoonstellingen lopen, waaronder nog tot volgende week de ijzersterke expo Krasse Koppen met werk van Vlaamse meesters. Het zal je kinderen worst wezen. Zij willen gewoon zo snel mogelijk naar die tiende verdieping om er hoog boven Antwerpen rond te kunnen turen. Dat is trouwens volledig gratis. De wand is van glas waardoor ook kleine kinderen van het panorama kunnen genieten. Het Red Star Line Museum in de Montevideostraat heeft ook een gratis toegankelijk uitkijkplatform in de vorm van de schouw van een oceaanstomer. Je geniet er van een mooi uitzicht op de bocht van de Schelde. Wat dichter bij het centrum kan je op de nieuwbouw aan het Steen, waar zich het Antwerp Visitor Center bevindt, ook klimmen tot op het panoramadak met uitzicht op de Schelde.

Info: www.visitantwerpen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier