Twee weekends tropische madness

Tomorrowland staat opnieuw voor de deur. Thema dit jaar is The Story Of Planaxis. Na de warming-up op The Gathering gisteren, trapt het festival in de Schorre vandaag de eerste van twee feestweekends af. Het festival verwelkomt opnieuw party animals uit alle hoeken van de wereld. Er zijn zestien podia voorzien waarop honderden artiesten het beste van zichzelf geven.

Headliners die vanavond voor de madness op de Main Stage zorgen, zijn achtereenvolgens Netsky, Hardwell, Axwell / Ingrosso en Steve Aoki.

Morgen is het op de nationale feestdag de beurt aan onder meer de broers Thivaios, beter bekend als Dimitri Vegas & Like Mike. Zij staan rond 22.50 uur geprogrammeerd en draaien de dag nadien nog eens op Smash the House. De Zweed Alesso sluit dag twee af.

Belgen op hoofdpodium

Ook de Brits-Kosovaarse wereldster Dua Lipa (22) is morgen van de partij. Zij treedt op het STMPD Records-podium op. Het podium is vernoemd naar het platenlabel van dj Martin Garrix. Enkele jaren geleden dook de Nederlander samen met Dua Lipa de studio in voor het nummer ‘Scared to be lonely’. De 22-jarige dj staat na het optreden van de zangeres achter de draaitafel en sluit zondag de Main Stage af.

De Brits-Kosovaarse wereldster Dua Lipa (22) staat op het STMPD Records-podium. (foto Belga)

Naast Dua Lipa staan er nog enkele artiesten op de affiche die geen dj zijn. Een andere atypische artiest is de Antwerpse rapster Coely.
Naast Dimitri Vegas & Like Mike en Netsky zijn er nog een aantal Belgen die komend weekend op het hoofdpodium staan. Charlotte De Witte bijvoorbeeld. Het was voor de Gentse wel nog even spannend om op tijd te komen, ze zat namelijk enkele uren vast op een luchthaven in Polen. Verder zijn ook de Bonzai All Stars van Belgische makelij. Morgennamiddag is het de beurt aan Curtis Alto en zondag spelen Coone, Yves V en Lost Frequencies een thuismatch op de Main Stage.

Tropisch weer

Veel artiesten zijn ook het tweede weekend (27-29 juli) van de partij op dit reusachtige dancefestival. De festivalgangers zullen vermoedelijk in beide weekends kunnen bakken en braden, want het kwik flirt met de 30 graden. (Anton Peene)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier