Vijf plekken waar je instant blij van wordt

Auteur Leo Bormans noemt zichzelf een ambassadeur van geluk. In Hasselt stipte hij samen met buurtbewoners 25 geluksplekken aan, plekjes waar je instant blij van wordt. De beweging deint ondertussen verder uit over heel Vlaanderen. Wij zoeken er vijf op.

In de vogelkijkhut

‘Stilte draagt bij tot het ervaren van geluk’, volgens Bormans. De vogelkijkhut achter het Ernest Claeshuis in Zichem is een boeiende plek. Je vindt het gratis toegankelijke museum in de Ernest Claesstraat 152 in Zichem. Langs de Demer zijn trouwens verschillende vogelkijkhutten te vinden.

www.scherpenheuvel-zichem.be/toerisme

Hoefijzer

Het Donkmeer in Berlare heeft de vorm van een hoefijzer, een bekend gelukssymbool. Het museum (Donklaan 123) is gratis toegankelijk. Bormans noemt het een geluksplek omdat je er vrij uitzicht hebt op prachtige natuur. Je vindt er ook een historische Eendenkooi.

www.berlare.be/toerisme

Watervogels en uitkijktorens

Het is geen toeval dat het bezoekerscentrum ‘De Otter’ wordt genoemd in het provinciedomein De Blankaart in Woumen, nabij Diksmuide. Het is slechts een kwestie van tijd voor deze waterbewoner zich weer in dit prachtige natuurparadijs nestelt. In afwachting daarvan kan je er heel wat bijzondere watervogels spotten. In De Blankaart vind je uitkijktorens. Het is er heerlijk wandelen.

www.blankaart.be

Boogbruggen en speeltuinen

Spelen is ook een vorm van geluk. In het Stadspark van Lier bevinden zich twee toffe speeltuinen, geschikt voor elke leeftijd. Het groene park langs de Netelaan bevat sierlijke witte boogbruggen en is populair bij wandelaars.

www.visitlier.be

Oorstrelend bos

Het Klankenbos in Neerpelt is nooit stil. De geluiden die in deze grote klankunstcollectie geproduceerd worden, zijn oorstrelend. De grootste installatie is wel het Oor van Noach die het geluid van het water versterkt. Je vindt het Klankenbos in Domein Dommelhof in de Toekomstlaan in Neerpelt.

www.klankenbos.be

 

Meer informatie over de geluksplekken en de volledige lijst van al die bijzondere plekken in binnen- én buitenland vind je op www.hapspots.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier