Vijf tips voor een extra lang weekend

Klop! Klop! Het weekend staat opnieuw voor de deur. En goed nieuws: dit weekend duurt net een uurtje langer dan normaal. In de nacht van zaterdag op zondag worden om 3 uur namelijk de wijzers een uurtje teruggedraaid. Om het maximum uit dit extraatje te halen, hebben we alvast vijf toptips voor jou:

BYOB vond eerder al onder andere plaats in Nederland. (foto Sebastiaan ter Burg)
BYOB vond eerder al onder andere plaats in Nederland. (foto Sebastiaan ter Burg)

Bring Your Own Beamer

Vanavond strijkt het internationaal kunstproject Bring Your Own Beamer neer in Gent. Tijdens dit kunstconcept nemen een 75-tal kunstenaars met hun beamer KERK aan de Kerkstraat 24 in Gentbrugge helemaal over.  Tijdens BYOB wordt KERK helemaal uitgelicht en onderzoeken de creatievelingen de grenzen van wat kan met een beamer met als resultaat een oerwoud aan visuele experimenten. Start om 20u.

www.byobgent.be

Ronn Moss is één van de drie special guests. (foto grf)
Ronn Moss is één van de drie special guests. (foto grf)

Het Zingpaleis

Maak je klaar voor het grootste ambiancefeest van het jaar! Haal alvast de boa’s, slingers, roze hoedjes en andere feestneuzen maar uit de kast, want zaterdag zet Het Zingpaleis z’n deuren opnieuw open in de Ethias Arena in Hasselt! Gastheren van het hele gebeuren zijn opnieuw De Romeo’s. Zij wisten met Natalia, Ronn Moss en Paul Severs opnieuw drie toppers te strikken als gastoptredens. Let wel, de dresscode dit jaar is wit.

www.hetzingpaleis.be

Joker+ CrossCup

Zondag wordt het nieuwe seizoen van de Joker+ CrossCup op gang geschoten met de Relays in de Blaarmeersen in Gent. In totaal worden voor de CrossCup acht manches gelopen, maar deze opener is zeker één van de meest spectaculaire. Zonder onverwachte blessures zijn opnieuw alle favorieten aanwezig. Bij de mannen trekken titelverdedigers Isaac Kimeli en Louise Carton opnieuw als favorieten.

www.sport.be/crosscup

Fresku. (foto grf)
Fresku. (foto grf)

Mestizo Arts Festival

Tijdens het Mestizo Arts Festival (MAF) in de Antwerpse Arenbergschouwburg wordt dit weekend de #MAF15DEMUUR gehouden. Zaterdag organiseert Let’s Go Urban met steun van MAF de tweede editie van Out Of The Box. Deze internationale ‘Dance & Beatbox battle’ daagt de danser en de beatboxer uit om buiten hun comfortzone te treden en te laten zien hoe ‘Out of the Box’ ze eigenlijk zijn. Topper van de avond wordt de Eindhovense rapper Fresku.

www.mestizoartsplatform.be

Designderby der Lage Landen

Nog tot 13 maart 2016 zijn in het Designmuseum Gent de beste ontwerpers en ontwerpen van de afgelopen tweehonderd jaar uit de Lage Landen te zien tijdens ‘Design Derby Nederland-België (1815-2015)’. In de expo zijn ruim vierhonderd designobjecten uit Nederland en België te zien, gaande van zilver, glaswerk en keramiek over hedendaagse meubels, mode en grafisch design. Aan de tentoonstelling is een familiespel gekoppeld en een catalogus waarin acht historische en theoretische thema’s worden uitgediept.

www.designmuseumgent.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier