Opnieuw een feest voor de Antwerpse wielerliefhebber! (foto Victoriano Moreno) © Victoriano Moreno

Vlaanderens mooiste start zondag opnieuw in Antwerpen: “De Ronde past perfect in de velosofie van de stad”

De 108ste editie van de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen start opnieuw in Antwerpen. Je favoriete renner van dichtbij bewonderen en aanmoedigen, of gewoon genieten van de wielersfeer? Daarvoor moet je op zondag 31 maart in Antwerpen zijn!

“Op Pasen start de Ronde van Vlaanderen eindelijk weer in Antwerpen”, klinkt het enthousiast bij schepen voor Sport Peter Wouters. “Het voordeel van het overslaan van een kopbeurt is dat we voor deze editie van de Ronde over héél frisse en gretige benen beschikken om à bloc te gaan en er een bruisend wieler- en volksfeest van te maken. Naast de economische en promotionele return zorgt de Ronde voor een belangrijke maatschappelijke meerwaarde. Ze brengt mensen samen en stimuleert de Antwerpenaar om nog meer op de (koers)fiets te springen. Zo past de Ronde van Vlaanderen perfect in de velosofie van de stad.”

Scheldekaaien

Dicht bij de renners geraken? Dan ben je best vroeg paraat aan het grote podium op de Grote Markt. Traditiegetrouw fietsen de renners van hun teambussen op de Scheldekaaien over de gele loper naar dat startpodium in de schaduw van het Schoon Verdiep. Daar worden ze dan voorgesteld aan het grote publiek. Het startschot wordt om 10 uur gegeven door burgemeester Bart De Wever aan de grote startboog op de Scheldekaaien ter hoogte van het Steenplein. Nieuw dit jaar is dat de renners na de start eerst nog een rondje Antwerpen rijden voor ze richting Oost-Vlaanderen trekken.

Wielergekke Antwerpenaren kunnen een unieke foto van zichzelf nemen aan de grote installatie van 8 meter breed en 2,5 meter hoog op het Operaplein. Daarop staat een prachtige illustratie in wielerthema gemaakt door de Antwerpse illustrator Jango Jim. Ook een groot deel van de Velo-stations in de binnenstad wordt in een Rondekleedje gestoken. Zo zet de stad de vele Velo-gebruikers, die regelmatig hun eigen rondje Antwerpen afleggen, in de spotlight. Rond 10.30 uur zijn de renners de stad uit, maar dat is geen reden om niet te blijven hangen. Op het Mechelseplein tussen de terrassen staat een groot scherm en ook in heel wat wielercafés – zoals Bar Leon, Café Mombassa of Poisson Pilote – kan je de koers live volgen.

Info: www.derondeinantwerpen.be

(VADE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier