Drie tips om je dit weekend niet te vervelen

De weerkaarten voorspellen dit weekend niet veel goeds. De agenda daarentegen bulkt van het goede nieuws. Ook dit weekend wordt er eentje om in te kaderen. En om dat te vieren, gooien we er graag drie weekendtips (en één gratis tip voor het komend Hemelvaartweekend) tegenaan!

(foto bbc)
(foto bbc)

Straffe documentaires

Vanaf vanavond tot en met 7 mei staan straffe documentaires centraal in STUK Kunstencentrum in Leuven tijdens de twaalfde editie van Docville, het festival gewijd aan de documentaire film, met een sterke focus op nationale en internationale auteurscinema. Openingsfilm van formaat is ‘My Scientology Movie’, die vanavond persoonlijk wordt ingeleid door de bekende Britse documentairemaker Louis Theroux. De afsluiter van Docville is dan weer ‘Where To Invade Next’, de nieuwste film van Michael Moore, op zaterdag 7 mei.

Info: www.docville.be

(foto Red Bull)
(foto Red Bull)

Op zoek naar de beste breakdancer

Nu zondag gooien de beste breakdancers van België in NTGent alles in de strijd tijdens de vijfde editie van Red Bull BC One Cypher. De Belgische editie maakt deel uit van een van de grootste en belangrijkste breakdance competities ter wereld. Het concept van een breakdance wedstrijd is eenvoudig: elke b-boy komt in een one-to-one battle tegenover een andere b-boy te staan met als bedoeling de jury te overtuigen met zijn of haar beste breakdance moves. Zestien onvermoeibare b-boys azen op de Belgische titel 2016 én een ticket in de wereldfinale van Red Bull BC One Cypher in Japan.

Info: www.redbullbcone.com

(foto belga)
(foto belga)

Laatste kamp voor Ismaïl Abdoul

Vanavond loopt de Topsporthal Vlaanderen in het Bloso Center opnieuw storm voor de zeventiende editie van het Gents Boksgala. Daar komt zowel de doorwinterde boksfan als de sportliefhebber aan zijn trekken met een een spetterende avond met een hoog entertainmentgehalte. Bij de vrouwen betreedt onder andere Elfi Philips de ring. Bij de mannen nemen onder andere Timour Nikarkhoev, Sasha Yengoyan en de Gentse trots Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens de handschoen op. Voor die andere Gentse topper Ismaïl Abdoul wordt het een wel heel speciale avond. De 39-jarige bokser vecht er die avond de allerlaatste kamp van zijn carrière uit.

Info: www.gentsboksgala.be

(foto stad Antwerpen)
(foto stad Antwerpen)

’t Stad barst van de smaak

Culinaire freaks en lekkerbekken vieren hun verlengde Hemelvaartweekend in Antwerpen. Daar vindt van donderdag 5 tot en met 8 mei in en rond de Waagnatie de tiende editie van het culinaire event Antwerpen Proeft plaats. Onder andere Wout Bru, Wim Ballieu, Roger Van Damme, Jeroen Meus, Sergio Herman en Piet Huysentruyt zijn van de partij. Daarnaast prijken ook enkele grote internationale namen op de affiche, zoals de Nederlandse sterrenchef Syrco Bakker en het IJslandse Njam! -gezicht Dagny Ros. Uit Franstalig België komen tv-chefs David Martin en Jean-Philippe Watteyne langs.

Info: www.antwerpenproeft.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier