Voor het te laat is: de 5 mooiste zoektochten van Vlaanderen

Elke toeristische dienst pakte de afgelopen maanden graag uit met hun belangrijkste troeven. En nog tot eind septmeber kan je in heel Vlaanderen  deelnemen aan boeiende zomerzoektochten. Wij plukken er vijf interessante uit.

(door Marijn Follebout van Verrassingen Om De Hoek)

Stad van de Schapenkoppen

Het Davidsfonds strijkt elk jaar neer op een andere locatie. Dit jaar hebben ze vier zoektochten in petto in Lier en zijn ruime omgeving. De aantrekkelijke binnenstad lokt culturele meerwaardezoekers, terwijl de groene vesten en de altijd rustig kabbelende Nete de natuurliefhebber weet te bekoren. Er zijn twee fiets- en twee autozoektochten, telkens opgesplitst voor ofwel het hele gezin (gemakkelijk) of wat moeilijkere tochten. Deelname kost tussen 15 en 25 euro, afhankelijk of je lid bent van het Davidsfonds. Er zijn prijzen te winnen.

Info: www.davidsfonds.be of via de toeristische dienst van Lier (www.visitlier.be) op de markt.

 

Speelterrein voor de kinderen

Toerisme Bree ontwikkelde een 10 kilometer lange zoektocht door de pittoreske deelgemeenten Opitter en Tongerlo in Limburg. De deelname is gratis. Er zijn geen prijzen te winnen. De fietstocht passeert de mooiste plekjes in de thuisbasis van Kim Clijsters, zoals het kasteelpark in Opitter waar nu een groot kindvriendelijk speelplein is aangelegd. Vergeet niet om af en toe af te stappen en te genieten van lokale lekkernijen of van een leuke wandeling door de prachtige natuur.

Info: toerisme.bree.be

 

Tussen Leie en Schelde

Het zuiden van West-Vlaanderen is een wandelparadijs. Om dat extra in de verf te zetten, ontwikkelde Toerisme Leiestreek ‘De 5 tussen Leie en Schelde’. In Anzegem, Avelgem, Zwevegem, Spiere-Helkijn en Deerlijk werden vijf prachtige zomerzoektochten uitgestippeld van telkens zo’n 5 kilometer. Lichtjes heuvelachtig, groen en altijd weer verrassend. Telkens zijn het perfecte gezinswandelingen. Deelnemen kan nog tot 30 september. Er zijn mooie streekgebonden prijzen te winnen. Deelname is gratis.

Info: www.toerisme-leiestreek.be of bij elk van de betrokken toeristische diensten.

 

De heiligste gemeente

Fietsknooppunt 100 voor de abdij van Averbode werd dit jaar uitgeroepen tot populairste knooppunt van Vlaanderen. Je passeert er ongetwijfeld tijdens de 30 kilometer lange fietszoektocht in en rond het groene Averbode. Onderweg moet je 35 foto’s herkennen. Heide en bossen wisselen elkaar af. Je krijgt ook een mooi vergezicht op de basiliek van Scherpenheuvel. Een deelnameformulier kost 3 euro en is verkrijgbaar bij boekhandel De Noene, Westelsebaan 93 in Averbode. Nog tot 28 september.

Info: www.facebook.com/hetvliegendwielaverbode

Bierbeleving in de Westhoek

September is de ideale maand om de Westhoek te verkennen. Met ‘Tournée Locale’ kan je in heel de Westhoek verfrissende streekbieren, hippe brouwerijen en toffe bieradresjes ontdekken. Tegelijk kan je er ook nog tot 1 oktober deelnemen aan een zomerzoektocht om u tegen te zeggen. Vanuit Diksmuide of Veurne krijg je een traject van 58 kilometer voorgeschoteld die je ook in twee lussen kan verdelen. Deelname kost 8 euro, maar je krijgt er heel wat korting op interessante stopplaatsen voor in de plaats.

Info: www.toerismewesthoek.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier