10 tips om die herfstdip te verslaan

Heb je last van een herfstdipje? Dan ben je zeker niet alleen! De dagen worden korter, de temperaturen zakken snel én dat werkt op ons gemoed. Met deze 10 tips kom je de herfst een stuk opgewerkter door!

1. Bewegen, bewegen & bewegen

(bron Giphy)

Gebruik de herfst of winter niet als een excuus om niet te sporten. Het is wetenschappelijk bewezen dat je van sporten gelukkiger wordt! Als je beweegt komen er endorfines vrij in het lichaam die je een gelukzalig gevoel geven.

2. Eet chocolade

(bron Giphy)

Bepaald voedsel – zoals bijvoorbeeld chocolade – zorgt voor een beter humeur en neemt je angsten weg. Van een win-win situatie gesproken!

3. Boek een vakantie

2017 is in zicht en dat betekent dat je verlofteller weer op het maximum staat: tijd om een trip te boeken! Zo’n tripje verbreekt de dagelijkse sleur en je hebt meteen iets om naar uit te kijken. Een reis plannen is al de helft van de fun.

4. Vergeet je vrienden niet

(bron Giphy)

Als het om 17u donker is, is het heel verleidelijk om meteen je pyjama aan te trekken, een fleecheke te nemen en dan de hele avond languit in de zetel te liggen voor een Netflix-marathon. Moet kunnen natuurlijk, maar vergeet je sociale contacten niet te onderhouden. Ga naar feestjes, spreek af met vriendinnen of ga met je vrienden naar je favoriete voetbalclub kijken: je humeur zal je dankbaar zijn!

5. Zorg voor licht in huis

Tijdens de herfst- en zomermaanden hebben we extra nood aan daglicht. De dagen zijn niet alleen korter, we spenderen ook veel minder tijd buiten. Zorg voor extra licht in huis: doe de gordijnen open of snoei die verdomde tak die altijd zonlicht tegenhoudt. Werk je thuis? Plaats je dan dichter bij het raam voor je nodige portie daglicht.

6. Plan voldoende me-time

(bron Giphy)

Of het nu vijf minuten of een uur is, doe elke dag iets voor jezelf. Ga 30 minuten lopen, neem een heerlijk lang bad, relax een kwartiertje voor je naar het werk vertrekt of placeer een dansje op je kamer.

7. Maak elke dag je bed op

Echt waar! Je bed opmaken geeft je een voldaan gevoel. En nog een pluspunt: dan wil je er niet meteen weer inkruipen.

8. Maak plannen voor de zomer

Of het nu een reis, een trip naar Rock Werchter of een andere leuke uitstap is: plan alvast iets leuk voor de zomer. Zo heb je meteen iets om naar uit te kijken.

9. Overdrijf niet met cafeïne

(bron Giphy)

Drink koffie met mate. Van een overdosis cafeïne krijg je namelijk het omgekeerde effect: je wordt er moe van! Cafeïne kan je lichaam bovendien ook dehydrateren.

10. Kom meer buiten!

Zonlicht voorziet je niet enkel van vitamine D, de zon is ook positief voor je humeur! De winterdagen zijn superkort en donker, haal dus elke dag het maximum uit de beperkte uren zonneschijn. Probeer elke dag een wandelingetje te maken. Zelfs als het ijskoud is.

(bron omslagfoto iStock)

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier