Zo vind je de matras om heerlijk op weg te dromen

Goed slapen begint bij … een goede matras. Het lijkt zo voor de hand liggend en toch staan weinigen stil bij het belang van een goede matras voor hun nachtrust. Maar hoe vind je nu de matras die jou op het lijf is geschreven en die je een perfecte ondersteuning geeft? Volgende tips helpen je alvast op weg.

Test je matras in de winkel

Neem de tijd om potentiële matrassen in de winkel te testen aangezien je toch enkele jaartjes op je matras zal doorbrengen. Leg je dus in de winkel gedurende 10 minuten in je gewone slaappositie op de matras. Om je voorkeur op vlak van comfort te ontdekken, test je eerst een matras met een medium hardheid. Afhankelijk van je voorkeur ga je zo op zoek naar zachtere of hardere matrassen. Zo vind je je ideale exemplaar.

Let op de kwaliteit van pocketveren

Pocketveren worden steeds populairder en zitten verwerkt in de matras. Aangezien ze de juiste ergonomie bepalen en het lichaamsgewicht dragen, is de kwaliteit van belang. Toch baseren mensen hun aankoop te vaak op het aantal pocketveren in een matras, terwijl dat er in werkelijkheid eigenlijk niet toe doet.

Een goede densiteit is onmisbaar

Terwijl pocketveren je gewicht dragen, zorgt de comfortlaag in je matras voor het zachte gevoel. Die kan vervaardigd zijn van koudschuim, traagschuim of latex. Welk materiaal je ook kiest, de densiteit of dichtheid van het schuim moet behoorlijk groot zijn. Hoe hoger de densiteit, hoe hoger de levensduur van de matras, de veerkracht en het ademende vermogen.

Wen aan je nieuwe matras

Jouw perfecte matras gevonden? Weet dan dat je er misschien niet vanaf de eerste dag als een wolk op slaapt. Je lichaam is immers gewend geraakt aan je oude, versleten matras. De gewenningsperiode mag maximaal 4 à 6 weken duren.

Investeer in onderhoud

Goed zorg dragen voor je matras is een must als je lang van je matras wil genieten. Enkele tips: Een matras en dekbed nemen onnoemelijk veel vocht op, ook al denk je dat je afgelopen nacht niet zweette. Plooi elke ochtend je dekbed om naar je voeten en zet het raam een kwartiertje open. Keer ook elk seizoen je matras helemaal om zodat de bovenkant van het hoofdeinde de onderkant van het voeteinde wordt. Zo gebruik je je matras gelijkmatig en verleng je de levensduur. En tot slot heeft een regelmatige wasbeurt van je lakens, dekbed en je matrasbeschermer op minsten 60° C ook een goede invloed op de levensduur van je matras.

(Bron/foto: Sleep Design)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier