5 redenen waarom je voor een foodtruckfestival zou kiezen

1 september. Daar gaat de vakantie. Weg culinair genot uit de vele landen die we allemaal bezochten. Maar weg ook zomerse foodtrucks. Want als er deze zomer één manier was om de hele wereld gewoon om de hoek te proeven, dan waren het zeker de talrijke foodtruckfestival.

Er viel niet naast de foodtruckfestivals te kijken afgelopen zomer. Brussel had zijn traditionele Brussels Food Truck Festival, Deinze zijn Food Forum Fiesta. Barrio Cantina, een organisatie van de mensen van Polé Polé zwermden na Gent en Antwerpen dit jaar ook uit richting Oostende en Brugge. In Antwerpen was er Dimange en in Roeselare was er de eerste editie van het Munt Foodtruck Festival. Kortom, niemand die ook maar één reden had om er geen zomer van te maken om duimen en vingers van af te likken. Maar wat maakt een foodtruckfestival nu zoveel leuker dan een traditioneel avondje uit op restaurant of de frituur van om de hoek?

foodtruck01Apen

1. De hele wereld op enkele vierkante meter

Organisatoren van foodtruckfestivals doen meestal hun best om gerechten uit de hele wereld samen te brengen. De ideale manier om toch even die keuken uit te proberen waar je anders nog nooit van had gehoord. Of loop jij iedere week eens langs bij het lokale insectenrestaurant in de buurt?

2. Ik kan niet kiezen

De steak… Of een echte pasta… Of nee, toch maar een licht slaatje, want die portie bitterballen van gisteren is nog duidelijk aanwezig… Slaat jouw hoofd op hol bij het kiezen uit een menukaart? Dan is een foodtruckfestival de ideale oplossing. Je krijgt er geen te grote porties, waardoor het geen of-of situatie wordt, maar een en-en. Altijd win-win toch?

3. Anders dan anders

Ook voor wie de wereldkeuken een beetje schuwt, hoeft een pleintje vol omgebouwde trucks geen nachtmerrie te worden. Vaak vind je er ook kraampjes met traditionele Belgische kost, maar dan helemaal anders. Oerklassiekers worden er in een nieuw jasje gestopt waardoor ze toch opnieuw spannend kunnen smaken.

foodtruck03

4. Hap hap! Slurp slurp!

Op een foodtruckfestival hoef je al lang niet meer voor eten alleen zijn. Hapklare stukjes worden er afgewisseld met de nieuwste borrels, up-to-date drankjes of de professionele thee of koffie. Naast het knorrende maagje krijgt ook die uitgedroogde keel dus een ferme portie verwennerij.

5. Dag buurman!

Misschien wel dé reden. Eten is altijd al een sociale aangelegenheid geweest voor veel mensen. Maar op restaurant beperkt zich dat meestal tot hooguit je eigen tafeltje. Foodtruckfestivals maken daar komaf mee. Terwijl je van de ene truck naar de ander host, kom je gegarandeerd iemand tegen met wie je een praatje kunt slaan. Alleen af en toe eens bijten, dat je eten niet koud wordt. (foto’s Barrio Cantina)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier