5 tips voor meer geheugen op je smartphone

‘Opslagruimte bijna vol.’ Het is een melding die tot vervelens toe op je scherm verschijnt. Maar dat is vanaf nu verleden tijd. Met deze gemakkelijke tips bespaar je meteen heel wat opslagruimte.

1. Verwijder nutteloze apps

Door bij je instellingen te kijken kan je zien welke apps het meeste ruimte innemen. Staat er een app bij die je amper gebruikt? Meteen verwijderen. Helaas bezetten ook heel wat populaire applicaties veel opslagruimte. Een oplossing kan zijn om de app te wissen en via je webbrowser te surfen. Akkoord, het gaat wat trager, maar het is een lifesaver voor je geheugen.

2. Sla foto’s slim op

Krijg je het maar niet over je hart om die honderden foto’s van je hond te verwijderen? Hoeft ook niet, maar sla je foto’s op een andere manier op. Gebruik een app zoals Dropbox of de Google Photos App. Die comprimeren je foto’s en maken online back-ups, zodat je foto’s niet op je geheugen staan, maar je ze ook niet kwijt bent.

 

Hipster girl with blank cell phone, mock up

3. Verwijder oude date

Duizenden berichtjes, contactgegevens van mensen die je in drie jaar niet hebt gesproken, je browsergeschiedenis (waar misschien gênante dingen tussen zitten),… Er staan enorm veel oude data op je smartphone. Al die kleine beetjes slorpen een aanzienlijk deel van je geheugen op. Hoog tijd voor een grondige schoonmaak.

4. Zet notificaties af

Je vriendin heeft een nieuwe foto gepost, je bent getagd in een bericht en ondertussen lopen de nieuwsmeldingen binnen. Ja, ook die notificaties nemen geheugen in. Uitschakelen is dus de boodschap. Bovendien word je zo niet om het kwartier afgeleid. Lang leve de productiviteit!

5. De gekste snufjes zijn niet de beste

Met de allernieuwste toestellen (zoals de iPhone 6s) kan je filmen in 4K kwaliteit. Je filmt dan de video’s in een belachelijk hoge resolutie. Oké, je video’s zijn scherper en gedetailleerder, maar 1 minuut aan 4K-video staat gelijk aan ongeveer 375 MB opslagruimte. Tenzij je een professionele filmmaker bent, gebruik je de functie dus best zo weinig mogelijk.

 

Foto’s: iStock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier