Anja Feliers over haar sensuele trilogie: “Fantasieën van de vrouw worden openlijk besproken”

Anja Feliers, één van de succesrijkste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen, gooide het met haar trilogie ‘Dirty Little Secrets’ over een andere boeg. Erotiek en dan vooral het verlangen van de vrouw staat voorop. We spreken met haar – in de aanloop van valentijn – over zinnenprikkelende verhalen en de slaapkamer.

Je boeken in de trilogie dragen de titels ‘Ademloos’, ‘Adempauze’ en ‘Adembenemend’. Waarvan stokt jouw adem in de liefde?

“Van kleine dingen. Bij mijn man is dit van zijn humor en het speelse erin. Na dertig jaar moet ik nog steeds lachen om zijn grapjes. (lacht) En daarnaast is het fijn om aandacht te krijgen op het juiste moment. Dat kan zijn door spelletjes in de slaapkamer, maar ook door een goed gesprek met een kop koffie aan de ontbijttafel.”

Het hoofdpersonage in de trilogie is Louise. Zijn er autobiografische aspecten in haar leven?

“Als je bedoelt dat ik meegemaakt heb wat zij meemaakt? Neen. Dat hoeft ook niet, want in mijn thrillers heb ik ook verre van alles zelf meegemaakt. De fantasie in het boek is niet noodzakelijk mijn eigen fantasie, maar als schrijver heb ik een groot inlevingsvermogen. Ik weet ook wel dat de ene plek prikkelender is om te vrijen dan de andere. Dat is het metier. Louise is ongeveer dertig jaar, dus een pak jonger dan ik. Ze is gedreven, ambitieus en zelfverzekerd. Ambitieus ben ik zelf ook wel, maar zelfverzekerd absoluut niet. Ik kan wakker liggen van mijn hersenspinsels, al moet ik zeggen dat ik wel zelfverzekerder geworden ben door te zien dat mijn boeken aanslaan.”

Het boek vertrekt vanuit het standpunt van de vrouw. Is hier nood aan?

“Dat denk ik wel en dat zie ik ook aan de verkoopcijfers. Deze reeks wordt wel eens vergeleken met Fifty Shades of Grey , maar het grote verschil is net dat mijn boeken vertrekken vanuit het standpunt van de vrouw. Voor velen zijn de Dirty Little Secrets een eye-opener, net omdat de fantasieën van de vrouw zo vrij besproken worden. Ik ben dit boek niet begonnen met het idee om vanuit dit perspectief te schrijven, maar het was er ineens en ik heb het dankbaar omarmd.”

Ga je verder met de sensuele boeken?

“Ik ga eerst met Kathleen Verlinden aan de slag. Deze psychologische thriller verschijnt in juni. Daarna duik ik weer even in het leven van Caro Westerhof. Deze mystieke thriller is in het najaar voorzien. Na de twee Louises van afgelopen jaar, wil ik mijn trouwe lezers wel even weer verwennen met thrillers. Maar ik ben wel bezig met een nieuwe verhaallijn rond een erotische reeks. Daarin zal ik erotiek en spanning combineren. Deze volgorde van verschijning is het plan. Maar ik weet nooit wat de personages in mijn hoofd zullen doen …” (Mieke Vercruijsse)

De reeks ‘Ademloos’, ‘Adempauze’ en ‘Adembenemend’ van Anja Feliers is uit bij Pelckmans Uitgeverij.

www.anjafeliers.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier