It-girl Anouk Matton gunt kijkers blik achter de schermen: “Mensen zullen me hopelijk anders bekijken”

Anouk Matton – dj, ondernemer, model en vrouw van de wereldberoemde Dimitri Vegas – leidt een glamourleven waar velen van dromen. Maar wie is Anouk nu precies en is haar leven echt zo glamoureus als we allemaal denken? Dankzij de realityreeks ‘Anouk Matton Privé’ komen we alles te weten.

Anouk Matton is een echte It-girl met veel talenten. Naast dj, zangeres en influencer is Anouk een ambitieuze business woman met een eigen cosmeticalijn. Hoewel ze een druk leventje gewend is, staat ze nu misschien wel voor de grootste uitdaging tot nu toe: mama zijn van haar kersverse zoon London Takis Thivaios. De realityreeks Anouk Matton Privé , die vanaf morgenavond te volgen is bij VTM 2, brengt Anouks Instagram tot leven en duikt exclusief in haar échte leven. Een wereld vol beats, glitter en luxe.

De werktitel van het programma was Mattnworld, tevens de naam van je Instagramaccount. Uiteindelijk is het ‘Anouk Matton Privé’ geworden. Hoe privé wordt het allemaal?

“Eigenlijk heel privé. De opnames zijn gestart in mei toen ik hoogzwanger was. De kijkers zullen meteen zien hoe ik die periode heb beleefd, hoe ik de bevalling heb beleefd, mijn eerste momenten als mama en hoe ik daarna alles probeer te bolwerken als mama én ondernemer. Dimi komt ook vaak piepen. Het resultaat is volgens mij een warme reeks waarin veel draait rond familie. Kijkers zullen in ieder geval een heel ander beeld van me krijgen dan ze gewend zijn van mijn sociale media.”

Het moederschap bevalt me enorm! In het begin was het natuurlijk wel een flinke aanpassing. Heel even sloeg ik tilt”

Heb je lang getwijfeld om de camera’s toe te laten in je privéleven?

“Ik heb daar eventjes over moeten nadenken, ja. Maar er was één reden die de doorslag gaf: ik vind het zo bijzonder om die beelden later te kunnen terugkijken met mijn zoontje. Je kunt wel filmpjes met je telefoon maken, maar dit is toch van een ander kaliber. Ik heb uiteraard wel een paar keer stilgestaan bij het feit dat ik dit nu voor hem beslis. Ik hoop dus dat hij het later ook leuk vindt. Toch was het wel een aanpassing om plots continu camera’s rond je te voelen zwermen. Het was even wennen. Maar gelukkig was het een heel fijn team om mee te werken.”

In een interview in Flair vertelde je dat je vaak haatberichten krijgt op sociale media. Wil je met je deelname aan deze realityreeks bewijzen dat je ook maar gewoon een jonge vrouw bent, een kersverse mama voor wie het leven ook niet allemaal glitter & glamour is?

“Ja, dat speelt wel mee. Ik wil laten zien dat ik ook gewoon Anouk ben, dat mijn leven niet is zoals mensen het zien op Instagram, waar ik zelf de perfecte plaatjes zorgvuldig kan uitkiezen. Mijn Instagram is niet de reflectie van wie ik echt ben. Dankzij deze realityreeks zullen mensen me hopelijk anders bekijken. Dat is toch de bedoeling. Kijkers gaan me leren kennen op een manier die veel meer strookt met wie ik ben. Daarom ben ik ook zo benieuwd naar de reacties. Ik ben het wel gewend om haatberichten te krijgen dat gebeurt nu eenmaal als je in de spotlights staat maar ik hoop dat een deel van de mensen me nu meer gaan appreciëren dan ze ervoor deden.”

Hoe bevalt het moederschap je eigenlijk? Je bent in juli bevallen, valt het te combineren met je werk als dj of ondernemer?

“Het moederschap bevalt me enorm! In het begin was het natuurlijk wel een flinke aanpassing. Heel even sloeg ik tilt: hoe ging ik dit allemaal bolwerken? Maar Dimi en ik hebben een mooie puzzel gelegd. Bovendien was de timing voor ons ideaal. De evenementensector is zo lang stilgevallen. Nu pas begint alles stilaan weer op gang te komen. Ik kan dus heel rustig weer instappen en meedraaien. Toch heb ik zelf zeker niet stilgezeten tijdens mijn zwangerschap. Ik heb die tijd gebruikt om mijn make-uplijn uit te werken.”

Heb je zelf eigenlijk al iets gezien van de realityreeks?

“Alleen de eerste aflevering. En die vond ik heel mooi. Behalve dat mijn stem zo raar klonk. En dat het toch wel vreemd is om jezelf zo bezig te zien. Het is dus even wennen allemaal.”

‘Anouk Matton Privé’, vanaf morgen elke maandagavond om 21.40 uur bij VTM 2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier