8 redenen waarom avocado geweldig is (ook voor je gezondheid!)

Avocado is één van de culinaire hypes van het moment! Romige guacamole, heerlijk in een slaatje of zalig op toast: de mogelijkheden met avocado zijn eindeloos! En de groene vrucht is niet alleen lekker en romig, maar bovendien ook supergezond!

eating guacamole with tortilla chip from bowl
Guacamole, één van de vele bereidingen met avocado. (foto istock)

Het is één van de meest gefotografeerde vruchten op Instagram en heel wat hipsters zijn vragende partij voor een avocado-emoji. Je vindt ze tegenwoordig in elke supermarkt én nu ook al in het diepvriesvak.

Een rijpe avocado is zo zacht als boter en kan perfect gebruikt worden in het voorgerecht, hoofdgerecht of zelfs het dessert. De avocado is rijk aan gezonde vetten en heeft een krachtig bevorderend effect op je gezondheid. Avocado wordt steeds meer als een echter superfood gezien, en helemaal terecht, want het is een superrijke vrucht.

 

1. Sterkere spieren

Avocado’s bevatten niet superveel eiwitten, maar de aanwezige eiwitten zijn wel superieur van kwaliteit: goed voor je spieren!

2. Enorm voedzaam

De avocado bevat verschillende voedingsstoffen, waaronder 20 verschillende vitamines en mineralen.

3. Goed voor je hart

Avocado’s bevatten veel enkelvoudige onverzadigde vetten, en zo’n vetzuur is gezond voor je hart.

4. Gewichtsverlies

Naast gezonde vetten, bevat avocado ook relatief veel vezels. Vezels dragen onder meer bij tot gewichtsverlies en een goede stofwisseling.

5. Avocado maakt je gelukkig

via GIPHY

Het foliumzuur in een avocado ondersteunt de productie van verschillende ‘happy’ hormonen, zoals serotonine, dopamine en norepinefrine. Avacado makes you happy!

6. Cholesterolverlagend

Avocado’s zijn rijk aan bèta-sitosterol, simpelweg betekent dit dat ze een cholesterolverlagende werking hebben.

7. Énorm veelzijdig

Avocado’s zijn niet alleen erg gezond, ze zijn ook superlekker en gemakkelijk klaar te maken in verschillende gerechten. Ideaal als saladeverrijker, heerlijk in plakjes op toast of je kan de vrucht gewoon uitlepelen! Een van mijn favoriete bereidingen is guacamole. Een puree van avocado, tomaat, zout, limoen en look. Heerlijk als dip of in een slaatje!

8. Bescherming voor de ogen

Avocado’s bevatten enorm veel antioxidanten (Luteïne en Zeaxanthine), die op langere termijn je gezichtsvermogen beschermen.

Bronnen: Authority Nutrition & Puurfiguur.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier