Bart Appeltans over zijn derde interieurboek ‘Interior Style Guide’: “Ik help je met de échte finishing touch” (+tips)

De lente zou er moeten zijn … Aan het weer merken we het nog niet echt, maar aan de goesting om uit onze winterslaap te komen alleszins wel! Mei is hét moment om je interieur na de winter een ferme opknapbeurt te geven en de frisse kleuren van de zomer naar binnen te brengen. En dat is precies waar mijn derde interieurboek ‘Bart Appeltans, Interior Style Guide’ jullie mee wil helpen!

Ik merkte al een tijdje de vraag van vele mensen om hen te helpen met kleine aanpassingen in het interieur, de échte finishing touch. Geen grote breekwerken of verbouwingen, maar ideeën over de afwerking waar iedereen mee aan de slag kan. Beperkte ingrepen zijn vaak voldoende om toch een nieuwe sfeer en look te geven aan onze woning. Ook wie in een huurwoning of -appartement woont en beperkt is in wat hij of zij wel of niet mag doen, kan toch met kleine dingen al een groot verschil maken!

Mee op shoppingtocht

Zo ontstond het idee van deze interieurstijlgids! Een hip glossy boekje, ideaal om in je tas te steken en mee te nemen tijdens een heerlijke interieurshoppingtocht! Want ja, je kan de gids mee op pad nemen om zo meteen de juiste spullen voor jouw interieur te kiezen. Of je nu een interieurfan bent, een interieurstylist of er helemaal geen kaas van hebt gegeten: dit boek is er echt voor iedereen. Maar welke ideeën vind je nu precies terug in dit boek? Ik geef jullie alvast een sneak peek! Hopelijk kan ik jullie allen de nodige inspiratie geven.

Een hip glossy boekje, ideaal om mee te nemen tijdens een heerlijke interieurshoppingtocht!

Wanneer je toch je tegelvloer gaat vervangen of parket gaat leggen in de living toon ik jullie verschillende legverbanden en principes in welke richting je nu best je verband legt.

Nieuwe deuren, een plafond veranderen, tabletten of inbouwmeubels kiezen? Ik toon jullie enkele inspirerende combinaties en mogelijkheden!

Leuke wandtegeltjes als eyecatcher? Hoe plaats je ze, en waar kan je ze overal laten terugkomen?

Het schilderen of behangen van een accentwand is een snelle en eenvoudige ingreep om je interieur een nieuwe look te geven. Maar welke wand kies je nu het beste? Hoe kan je origineel uit de hoek komen? En welke kleuren combineer je nu het beste? Aan de hand van concrete voorbeelden toon ik jullie heel wat opties.

Het plaatsen en kiezen van je grote meubelstuks als een zitbank of een eettafel met stoelen is niet altijd even simpel. Ik geef je enkele basisregels mee zodat jij de perfecte keuze kan maken voor jouw interieur!

De juiste afmeting van je tapijt bepalen leer je ook in deze gids.

Of je slaapkamer wat creatiever inrichten? Check!

Het combineren en plaatsen van staanlampen, tafellampen of pendels om de juiste sfeer te krijgen.

Welke raambekleding is mijn favoriet? Hoe plaats je ze, en hoe ga je combineren?

Met decoratie creëer je de finishing touch. Ik toon je hoe je composities moet maken en geef je voor iedere ruimte diverse ideeën!

En ten slotte neem ik je mee doorheen mijn eigen woning en toon jullie, hoe je met verschillende decoratiestijlen telkens weer een andere sfeer kan bekomen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier