Beauty-experte Sabine Peeters legt de belangrijkste beautybegrippen nog eens uit: van arcadeboog tot zoutspray

Wie de afgelopen maanden regelmatig mijn beautystukjes las, botste wel eens op begrippen die niet altijd vanzelfsprekend of alomgekend zijn. Hoog tijd dus om alles eens op een rijtje te zetten en de meestvoorkomende termen van extra uitleg te voorzien!

Arcadeboog Een veelvoorkomend begrip in de make-upwereld dat het deeltje van het oog aanduidt waar de oogbol overgaat in het wenkbrauwbot.We accentueren het graag met oogschaduw voor een zachte overgang van de look.

Brow laminatie Een behandeling van de wenkbrauwen waarbij, met een keratinemengsel, de haartjes semipermanent in de ‘juiste’ richting worden vastgelegd.

Contouren Extra schaduw brengen in het gelaat met poeder of crème om het geheel te stroomlijnen.

Dermaplaning Een behandeling waarbij je met een chirurgisch mesje langs de huid scheert, waardoor donshaartjes, huidschilfers en oneffenheden verwijderd worden.

Exfoliëren Via het exfoliëren verwijder je dode huidcellen van de bovenste huidlaag door middel van een chemische (op basis van zuren), mechanische (beter bekend als scrub) of enzymatische manier.

Face chart Een face chart is een gedetailleerde tekening van een make-upje op papier, ter voorbereiding van je look op de set of bij een klant.

Glow up Een transformatie die de beste versie van jezelf laat doorschijnen, vaak startend van een mentale shift richting meer zelfzorg en zelfvertrouwen.

Hyaluronzuur Dit is aan vitale, natuurlijke stof. 1 hyaluronzuur-molecuul kan tot 1000 maal zijn gewicht in vocht vasthouden, waarna het geleidelijk in de huid wordt vrijgelaten, met meer elasticiteit en glans tot gevolg.

Kabuki Een make-upborstel met kort handvat en een grote hoeveelheid aan fijne haartjes, die natuurlijk of synthetisch kunnen zijn.

Lob Het woord is een samenstelling tussen ‘long’ en ‘bob’. Een langere fariant dus van het gekende bob-kapsel dat doorgaans op1 lengte wordt geknipt.

Microblading Een techniek waarbij, met semipermanente getatoeëerde haartjes, meer vorm en kleur gegeven wordt aan de wenkbrauw.

Niet-comedogeen Niet-comedogene producten zijn licht van textuur en vol ingrediënten die de poriën niet verstoppen, zodat er geen mee-eters of puistjes kunnen ontstaan.

Primer Een primer is een gel, crème of spray die de huid voorbereidt op make-up, waardoor het make-upproduct in kwestie zijn kwaliteit of werking langer behoudt.

Retinol Retinol of vitamine A wordt aan vele gelaatsproducten toegevoegd voor zijn sterke anti-verouderende werking en herstellend vermogen. Hoe hoger het actieve bestanddeel, hoe beter de werking, maar ook hoe groter de kans op irritatie.

Serum Een lotion of gel met een hoger concentraat aan actieve bestanddelen, die dieper in de huid penetreren. Deze wordt best opgevolgd door een dagcrème voor extra hydratatie en bescherming.

Tight lining Het aanbreken van liner of kohlpotlood onder de bovenste rij wimpers, dus in je bovenste traangootje.

Waterlijn Het traangootje in je oog, dat bij vermoeidheid of irritatie rood kan worden. We brengen er graag extra liner op aan voor een zwoeler make-upeffect.

Zoutspray Zoutspray of beach spray imiteert de look die je lokken hebben na een relaxed dagje aan het strand. Vaak vol volume en textuur, maar ook vol met knopen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier