Om meteen te proberen: 6 bevroren cocktails om af te koelen

Hier hebben we op gewacht: mooi en zonnig weer en dus eindelijk een goed moment om die ijskoude cocktails uit de vriezer te halen. Zeker ook zelf proberen: alcoholische ijslolly’s zijn supereenvoudig te maken, en leuk om de ambiance tijdens die barbecue mee op gang te trekken.

Vooraleer je je diepvriezer vol tequila giet, moet je wel weten dat alcohol niet bevriest. Behalve dan als je het mengt met andere vloeistoffen, zoals suikersiroop bijvoorbeeld (wat eigenlijk niet veel meer is dan suiker en water).

1. De ijskoude gin-tonic

emmapopsicle1.pngAlles wat je nodig hebt is 15ml van je favoriete gin, 90ml tonic en 15ml suikersiroop en enkele schijfjes limoen of komkommer. Alles mengen, in vormpjes gieten, een nacht laten bevriezen en genieten.

2. De kille Bloody Mary

Blood-Mary-Poptail_-Endless-Simmer2.jpgMeng 15ml wodka, 80ml tomatensap, 10ml suikersiroop en wat Worcestersaus en chilipoeder (naargelang je eigen smaak). Voeg er eventueel stukjes tomaat of selderij aan toe.

3. De frisse mojito

emmapopsicle2.png Mens 15ml rum, 80 ml frisdrank tonic en 10ml suikersiroop. Voeg wat muntblaadjes en schijfjes limoen en vriezen maar.

4. De tropische pina colada

emmapopsicle3.pngEen andere klassieker in een bevroren jasje, deze keer gemaakt met rum, kokos en ananassap. Mix 15ml rum, 10ml suikersiroop, 40 ml kokosmelk, 40ml ananassap en wat fruit om het geheel op te fleuren. In vormpjes gieten, vriezen en opnieuw genieten.

5. De altijd trendy cosmopolitan

emmarobertsalcopop-cosmo.pngEen traditionele cocktail en een absoluut een hit tijdens een avondje feesten met vrienden. En opnieuw is deze ijscocktail makkelijk om maken: mix 10ml suikersiroop met 10ml wodka, 5 ml sinaasappellikeur en 80 ml cranberrysap. Voeg er wat sinaasappelschillen of -partjes aan toe, laat het invriezen, en presenteer!

6. De champagne & aardbeien-ijslolly

emmapopsicle4.pngSimpel: vul een ijsvormpje met ongeveer 20 ml suikersiroop en vul aan met champagne en gepureerde aardbeien. Lekker!

Wel even opletten: deze ijslolly’s bevatten alcohol en je kunt er dus effectief dronken van worden. Genieten, maar met mate dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier