Bier en chocolade: een perfecte combinatie

Bier en chocolade. Dé twee producten die ons land op de wereldkaart zetten met dank aan de superieure kwaliteit. Maar bier samen met chocolade of pralines degusteren? Het klinkt misschien als vloeken in de kerk, maar volgens de auteurs van het boek ‘Bier en chocolade’ smaakt het alvast hemels.

Chocolatier Stijn Vanhoutte, Claudia Delbaere (Cacaolab Unief Gent) en zytholoog Geroen Van Steenbrugge stelden het boek voor.
Chocolatier Stijn Vanhoutte, Claudia Delbaere (Cacaolab Unief Gent) en zytholoog Geroen Van Steenbrugge stelden het boek voor.

Meer zelfs, ze zijn volgens de auteurs de perfecte vervanger van het klassieke dessert als afsluiter van een etentje met familie of vrienden. In het boek ‘Bier & Chocolade’ vind je 40 tongstrelende combinaties terug waarbij bier en chocolade perfect samen gedegusteerd kunnen worden. Het boek werd zorgvuldig samengesteld door bierkenner Geroen Vansteenbrugge in samenwerking met Valentino Chocolatier en chocolatier Stijn Vanhoutte. Professor Koen Dewettinck en Claudia Delbaere van ‘Cacaolab’ – een spin-off van de Universiteit Gent – verleenden maar wat graag hun medewerking om de lezer wegwijs te maken in de boeiende en smaakvolle wereld van chocolade. Het boek is een absolute aanrader voor iedere fijnproever die wil experimenteren met bier- en chocoladecombinaties.

Het doel van het boek is in eerste instantie de lezer aan de hand van 40 tongstrelende combinaties wegwijs te maken in de matchmogelijkheden die bier en chocolade samen in petto hebben. “Maar we willen de lezer vooral aanzetten om zelf aan de slag te gaan met deze topproducten. We dagen je zelfs uit!”, aldus de auteurs. Wil je meer te weten komen over de samenstelling van bier, het brouwproces en de verschillende biersoorten, of wil je graag ontdekken hoe bijvoorbeeld cacaobonen verwerkt worden tot cacao-ingrediënten en uiteindelijk tot chocolade, of hoe pralines gemaakt worden, dan kan je terecht in het eerste deel van het boek. “In het tweede deel stellen we de 40 topcombinaties voor. Heel wat van deze combinaties zijn naar onze mening subliem en kunnen het perfecte dessert vormen na een etentje. Je zal vrienden en familie hiermee zeker en vast aangenaam verrassen. De keuze van bieren in dit boek werd afgestemd op zowel de doorsnee consument als op de echte bierliefhebber. Want eens je de smaak te pakken hebt, kan je een stap verder gaan en de iets meer gedurfde bieren degusteren samen met chocolade of pralines. Ga op ontdekking, proef en test enkele biertjes uit. En haal vooral een assortiment pralines in huis zodat je op zoek kan gaan naar jouw perfect match.”Bier

Het boek ‘Bier & Chocolade’ is nu te koop bij Standaard Boekhandel. Prijs: €19,95.

Info: www.bierenchocolade.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier