Dat kan alleen uit Nederland komen: Kutbier!

In België worden het slappe Heineken-brouwsel al jaren zo omschreven, maar nu is er in Nederland echt een bier waar het op het etiket prijkt: Kutbier! Twee vrouwen uit Den Bosch brouwden het bij wijze van grap, maar hun blond bier op basis van… pruimen is nu een ware hit.

Janneke Pieters en Mary-Jane Snelders vonden het grappig om een eigen bier te brouwen, vernoemd naar de Bossche Kut. Dit is een vrouw uit de volkse buurt van Den Bosch. Een typische Bossche Kut rijdt met een brommertje, heeft een onnatuurlijke haarkleur, draagt te veel make-up en heet Anita of Sharon. Het equivalent van een Marina bij ons dus.

Geen muffe pruim

“Het is een blond bier geworden op basis van pruimen. Neen, geen muffe pruim. Korianderzaad geeft een frisse smaak aan het bier” lacht Janneke. Het probeersel was een instant succes. Het eerste brouwsel, goed voor een paar duizend flesjes, was binnen de week uitverkocht.

Momenteel wordt door middel van crowdfunding geld ingezameld om op grotere schaal Kutbier te kunnen produceren. Heineken, watch out!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier