De kracht van de nacht

Een goede nachtrust is belangrijk, ook voor je huid. Wanneer je die smartphone eindelijk links laat liggen en in dromenland vertoeft, werkt de huid hard om zich te herstellen en te vernieuwen. Wat staat er allemaal op de nachtelijke agenda? Onze beautyexperte Laure Vandendaele legt het uit.

Celvernieuwing: Terwijl je slaapt, vernieuwen de cellen van de huid zichzelf sneller dan overdag. Dit betekent dat de huid ’s nachts beter in staat is om te herstellen van de dagelijkse schade door vrije radicalen zoals zonlicht, vervuiling en andere stressfactoren.

Productie van collageen: De productie van collageen, een eiwit dat de huid stevig en veerkrachtig houdt, neemt toe tijdens de slaap. Dit is belangrijk voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het behoud van een jeugdige uitstraling.

Verhoogde doorbloeding: De doorbloeding van de huid neemt toe tijdens de slaap, wat helpt om voedingsstoffen en zuurstof naar de huidcellen te brengen. Dit kan helpen om de huid een stralende, gezonde gloed te geven.

Afname van ontstekingen: Tijdens de slaap neemt de ontsteking in het lichaam af, waaronder ook ontstekingen van de huid. Dit kan helpen om roodheden en irritaties te verminderen.

Hydratatie: Het vochtgehalte van de huid wordt ’s nachts beter behouden, omdat er minder blootstelling is aan omgevingsfactoren zoals de zon en wind. Dit kan helpen om de huid gehydrateerd en zacht te houden.

Je kan meer doen dan een slaaptheetje drinken en een crème smeren om het beste uit je nachtrust te halen. Dit zijn 4 nachtbrakers voor tijdens je schoonheidsslaapje:

Vitamine C

Vitamine C is je beste vriend in de strijd tegen een vale teint. Terwijl jij slaapt pakt dit serum met een hoge concentratie vitamine C de vermoeide en vale huid aan. Hyaluronzuur zorgt voor een intense hydratatie.

Vitamin C Brightening Night Serum van Garnier, 16 euro

Avondster

Het beroemde nachtserum van Estée Lauder zit nu in een limited edition flesjes. De inhoud van het sterproduct bleef ongewijzigd en belooft nog steeds een stevige, gladde huid bij het ontwaken.

Advanced Night Repair Serum van Estée Lauder, vanaf 92 euro

Slaapkop

Vergeet tijdens de avondroutine ook je haar niet. Een paar druppels van dit serum met niacinamide en hyaluronzuur herstellen je lokken tijdens de nacht van binnenuit en maken het haar – zelfs tijdens de drukke ochtendrush – soepel en makkelijk handelbaar.

Penetraitt Overnight Repair Serum van Sebastian Professional, 38 euro. Bij het kapsalon.

Zijdezacht

Probeer eens een zijden kussensloop. Het haar glijdt over de gladde stof waardoor het minder snel breekt en in de knoop raakt.

Satijnen kussensloop van Beauty Pillow, 23,95 euro, jochenvanhoudt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier