Het echte verhaal van De Clintons

In het boek ‘De Clintons’ doet de Nederlandse auteur Twan Huys een heel solide poging om een inkijk te geven in het leven van presidentskandidate Hillary en haar echtgenoot Bill Clinton.

Huys - De Clintons

Huys sprak daarvoor met vrienden en vijanden van het beroemdste Amerikaanse koppel van vroeger en nu. Hoewel die uiteraard niet staan te springen om uit de biecht te klappen, slaagt Huys erin die insiders te overtuigen en dat getuigt van een grote journalistieke deskundigheid. Wat drijft Hillary om na zoveel publieke tegenslagen nogmaals in de frontlinie te gaan staan, waarom laat ze zich publiek vernederen door Bill die klaarblijkelijk vrouwverslaafd is en meer nog, waarom blijft ze ondanks al die schandalen naast zijn zijde staan… Op die vragen krijg je in De Clintons een antwoord.

Terwijl het boek uitblinkt op journalistiek niveau, doet het dat niet op vlak van structuur. Het is dan ook eerder een opeenvolging van interviews dan een chronologisch verhaal. Maar dat doet geen afbreuk aan de pittige details en de verrassende ontboezemingen in ‘De Clintons’. (edd)

De Clintons, auteur Twan Huys, uit bij Prometheus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier