Grappig: dit festival is er enkel voor honden en hondenbaasjes

Geen zomer zonder festivals en goed nieuws voor hondenbaasjes die last hebben van festivalitis: ook voor hun geliefde viervoeters wordt er een bruisend zomerfestival georganiseerd, geheel bedoeld voor honden en hun baasjes.

Ruim een derde van de hondenbaasjes zou hun viervoeter graag meenemen naar een festival. Dat blijkt uit een rondvraag van Edgar & Cooper, het Belgisch merk voor honden-en-kattenvoeding. Zij deden een bevraging bij ruim 300 hondenbaasjes.

Ongeveer 60 % van de baasjes geeft ook aan dat ze het moeilijk vinden om een zomeractiviteit te vinden waarbij ze hun hond kunnen meenemen. Hetzelfde aantal ziet het niet zitten om hun trouwe viervoeter mee te nemen naar een “traditioneel” festival zoals Rock Werchter of Tomorrowland.

Edgar & Cooper vond daar een oplossing voor. Op zondag 26 juni organiseert het merk namelijk voor de derde editie hun gratis festival Meet ’n Treat. Het festival duurt een dag en is speciaal voor honden.

Plaats van afspraak is het domein van het Kasteel van Humbeek. Die dag verandert het park in een groot speeldomein met tal van activiteiten waar je hond zich helemaal kan uitleven. Er zal een sessie stand-up paddling zijn onder begeleiding van ervaren instructeurs, een een heus labyrinth voor speurneuzen en een fikse wedstrijd dogfrisbee.

Je kan ook een bakworkshop volgen om zelf hondenkoekjes te bakken. Voor de honden die het liever rustiger aan doen is er honden yoga en –massage.

Maar ook de baasjes gaan zich niet vervelen. Om het festivalgevoel helemaal volledig te maken, worden ze verrast op enkele leuke optredens en kunnen ze terecht aan de foodtrucks voor heerlijke food & drinks.

Alle info: www.meetandtreat.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier