“Een zoentje mag, maar de tong moet binnen blijven”

Sommige koppels hebben er heel wat voor over om een droomreis binnen te halen. Dat blijkt opnieuw uit ‘Mijn Lief is Vrijgezel’, waarin een single vrouw op bezoek gaat bij vier mannen, van wie er maar één vrijgezel is. De hitsige single lady haalt al haar troeven boven – en dat mag je letterlijk nemen – om de mannen te ontmaskeren. En hun partners volgens de gebeurtenissen live. Verheffende televisie is het allerminst, maar amusant vonden we de eerste aflevering wèl.

De eerste week staat Deena centraal, een 28-jarige uit Gooik, die ruim voorzien is van oren en poten. Ze is lingerie- en bikinimodel, eventorganisatrice, presenteert gokspelletjes en houdt van woordspelingen. “Ik ben me ervan bewust dat ik serieus uit mijn pijp zal moeten komen om de mannen te ontmaskeren.” Jaja Deena, we hebben ‘em.

Ronny moet naar eigen zeggen niet klagen over gebrek aan aandacht van de "vrouwtjes".
Ronny moet naar eigen zeggen niet klagen over gebrek aan aandacht van de “vrouwtjes”.

Haar eerste doelwit is Ronny, een 48-jarige Lierenaar die al twee jaar samen is met Sandra. Hij is parketlegger, maar in zijn vrije tijd ook dj en heeft naar eigen zeggen nooit moeten klagen “over een gebrek aan aandacht van de vrouwtjes”.

Kletske op de poep

Met zijn huidige “vrouwtje” Sandra heeft hij duidelijke afspraken gemaakt over wat kan en wat niet kan. En zij blijkt de voorliefde voor verkleinwoordjes te delen met haar ventje. “Een kuske op de mond kan, maar de tong moet binnen blijven. Anders is het knip-knip. Een knuffeltje geven mag, een kletske op de poep ook. Armke in armke is geen probleem maar handje in handje is te intiem. En voor de open haard zitten mag niet want dat is ons ploesjke hé schatteke” zo klinkt het. Ronny vindt het allemaal prima, zeker als hij de eerste beelden ziet van Deena en zich lekkerbekkend laat ontvallen dat ze “wel een schoon figuurke” heeft.

Na een eerste date – een partijtje sumoworstelen – komt Deena bij Ronny op bezoek. En dus moeten alles foto’s en spullen die de aanwezigheid van een vrouw in huis kunnen verraden verwijderd worden. Sandra haalt zelfs de sojamelk uit de koelkast en checkt of er in de vuilnisbak in de badkamer geen ‘tamponneke’ meer ligt.

Want sex?

Als Deena arriveert, vindt ze een opvallend bord met de tekst ‘Want Sex?’verdacht wegens ‘overdreven mannelijk’. En dat vindt Sandra grappig, want zij kocht dit bord voor haar ventje. Het lachen vergaat haar evenwel snel als ze ziet dat Deena hun laptop checkt terwijl Ronny aan de aperitiefjes bezig is. “Da gaat er over. Hoe onbeleefd! Voor hetzelfde geld staan er naaktfoto’s van ons op, hé” foetert ze.

Even later wordt het bittere ernst als Ronny vertelt over zijn huisdieren. “Ik heb twee ezeltjes, Robbe en Winnetou. Eigenlijk was het Manitou, maar we hebben er Winnetou van gemaakt.” En meteen kan hij zich voor zijn koppeke slaan, want ‘we’ verwijst uiteraard naar een partner. Hij tracht er zich nog uit te praten, maar het kwaad is geschied en dat beseft ook Sandra. “Het is gedaan, ze heeft hem door”.

Als ze de ezeltjes bekijken en Deena de beestjes meteen begin te aaien, scoort ze wel weer punten bij Sandra. “’t Is een goeike. En ze heeft klasse. Ik denk niet dat ze het zou appreciëren als hij nu poepeke-klets zou doen”. Maar de stemming slaat even later alweer om als Deena een kledingstuk uittrekt en samen met Ronny wegzakt in de love seats. “Ja, trek dan meteen alles uit hé” sakkert Sandra. En als ze haar ventje tijdens het ontkurken van een fles hoort zeggen “Liefde is… een glaasje delen”, vult ze meteen aan met “…en uw handen thuis houden”.

De date eindigt met een kuise kus, waarbij het initiatief uitging van Ronny. Het levert hem achteraf nog een standje op van zijn vrouwtje. “Gij hebt haar als eerste gekust, beseft ge dat wel?”

Maar aan Ronny is geen acteur verloren gegaan, dat is wel duidelijk. We vrezen dat hij en zijn vrouwtje hun droomreisje met eigen centjes zullen moeten bekostigen.

Mijn Lief is Vrijgezel, van maandag tot donderdag, om 20u35 op VIER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier