Voor elk kwaaltje de juiste thee

Vanmorgen ben je opgestaan met barstende hoofdpijn, de helft van het kantoor zit te snotteren achter hun computer en de andere helft klinkt alsof ze schuurpapier in hun keel hebben. Gelukkig bestaat er voor elk van deze kwaaltjes de juiste thee. Een overzicht.

Kamillethee

Kamillethee is een van de populairste theesoorten, en terecht. Niet alleen is een kopje van het drankje goed voor om je slapeloosheid te verhelpen, maar ook je spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel en verkoudheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook is het uitermate geschikt als dampbad bij verstopte neus.

Muntthee

Ongetwijfeld een van de favorieten in Vlaanderen. Muntthee zou je krampen en spijsverteringsproblemen verhelpen en smaakt bovendien nog eens superlekker.

Zoethoutthee

Wie met een hardnekkige verkoudheid kampt, kan een tasje zoethoutthee drinken. Die doen je keelpijn, geïrriteerde luchtwegen en infecties op je luchtwegen verdwijnen.

Rooibosthee

Wie rooibosthee zegt, zegt detox. Het drankje verhelpt je tekort aan antioxidanten, drijft afvalstoffen af en herstelt de schade die te herstellen valt bij overmatig alcoholgebruik op korte termijn.

Rozenbottelthee

Autumn background with hot tea and colorful leaves

Deze thee is ideaal om je tekort aan vitamine C op te krikken. Ook je verkoudheid, griep en lage weerstand worden bestreden.

Vlierbloesemthee

Wie problemen heeft met z’n luchtwegen, kan misschien eens vlierbloesemthee proberen. Slijmvliesontsteking, hooikoorts en bronchitis worden stevig aangepakt dankzij het drankje.

Brandnetelthee

 Een klassieker, maar blijkbaar helpt brandnetelthee tegen heel wat kwaaltjes. Onder andere de gifstoffen in bloed, blaasproblemen, tekort aan vitamine A, C, ijzer en magnesium en je gewrichtspijn zouden als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lindebloesemthee

Als afsluiter is uiteraard ook nog lindebloesemthee. Die pakt je koorts, ontstekingen, stress, slapeloosheid, misselijkheid en maagkrampen aan.

Dus waar wacht je op? Ga gauw een tasje thee zetten!

 

Foto’s: istock

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier