Een jaar na het afscheid van zijn ‘Colleke’ voelt Hugo zich opnieuw gelukkig. Bovendien heeft hij opnieuw een album uit: “Een plaat die zowel vrolijkheid als tristesse uitstraalt.” (foto Dirk Alexander)

Hugo Sigal zorgt voor kippenvel met eerste solo-album: “Ik droom nog veel van ‘Colleke’”

Een jaar na het afscheid van zijn ‘Colleke’ voelt Hugo zich opnieuw een gelukkige en fiere man. En daar heeft hij alle reden toe. Eergisteren kwam zijn nieuwe album Dromen uit, waarin hij over Nicole zingt in vrolijkheid en tristesse. “Dit is een album geworden met zeer herkenbare teksten die troost en hoop bieden.”

Een soloalbum voor Hugo Sigal en straks solo-optredens met zijn nieuwe muziek, het kan niet anders dan vreemd voelen voor de man die altijd in één adem werd genoemd met zijn Nicole. Tegelijkertijd is Hugo trots op zijn nieuwe muziek. “Initieel had ik vooral over mijn verdriet geschreven. Maar op een gegeven moment belde ik Miguel Wiels om het over het album te hebben en hij vertelde me dat het belangrijk was dat we geen te droevige cd mochten maken. We zijn dan beginnen te sleutelen aan de teksten en melodieën, met Dromen als resultaat, een plaat die zowel vrolijkheid als tristesse uitstraalt. Uiteraard staan er nummers op die specifiek over Nicole gaan, maar ik denk dat veel mensen zich in mijn teksten kunnen herkennen. Dat was in ieder geval de bedoeling.”

Hielp het om je gevoelens en gemis op papier te zetten?

“Absoluut! Ik heb geschreven over Nicoles kleren die ik niet kon wegdoen. Ik heb een paar keer voor haar kast gestaan, maar kreeg het niet over mijn hart. Ik zing ook over haar juwelen die nog altijd in de badkamer liggen, op exact dezelfde plek als waar zij ze achterliet. Ik heb me echt blootgegeven op deze plaat, in de hoop dat mensen zich daarin herkennen en er troost uit putten.”

“Ik heb me echt blootgegeven op deze plaat”

Het album heet ‘Dromen’. Omdat jij nog veel over Nicole droomt of omdat je zelf nog grote dromen hebt?

“Beide. Ik droom echt nog vaak over ‘Colleke’, maar dit album en dit platencontract zijn ook dromen die uitkomen.”

Een nieuwe cd, dat betekent vaak ook een nieuwe tournee. Hoe zal dat aanvoelen, alleen op het podium?

“Ik begin eind volgend jaar aan een tournee langs de culturele centra. Dat wordt een theatershow met nummers van de cd en nummers van vroeger. Dat is nog zo’n droom die ik mag verwezenlijken. Maar nu sta ik dus wel alleen op het podium. Die eerste keer zal ongetwijfeld raar aanvoelen. Maar tegen die tijd zal ik wel al wat solo-ervaring hebben. Vanaf 14 december speel ik in de Winterrevue van Theater Elckerlyc, waar ik ook alleen op het podium sta. En ik speel nog in de musical Red Star Line. Ook Tien Om Te Zien heb ik alleen gedaan. Ik krijg stilaan goesting om steeds meer te doen en ik weet dat Nicole mij volledig steunt en mij op een of andere manier altijd zal begeleiden.”

Je zat laatst in ‘Het huis’ van Eric Goens, als eerste gast van het nieuwe seizoen. Heb je daar veel reactie op gekregen?

“Ontzettend veel. En alleen maar positieve reacties. Iedereen spreekt me erover aan, dat ze het zo’n mooie uitzending vonden. Ik vond het zo mooi gemaakt door Eric en ben zo blij dat ik uiteindelijk ja heb gezegd, nadat ik er in het begin toch wel sceptisch tegenover stond.”

‘Dromen’, het nieuwe album van Hugo, is sinds afgelopen vrijdag te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier