De kerstboom blijft hét decoratiestuk dat het meeste aandacht krijgt. En dit jaar mogen we toch wel zeggen dat traditioneel rood echt helemaal terug is, van nooit helemaal echt weggeweest te zijn. (foto Getty) © DmitriiSimakov Getty Images/iStockphoto

Kerstmis kleurt weer helemaal rood! Bart Appeltans geeft tips voor een geslaagde rode kerst

Sinterklaas zit terug op zijn stoomboot richting Spanje. De kerstgekte mag nu dus helemaal losbarsten. Maar in feite gebeurde dat al enkele weken geleden … De Vlaming start ieder jaar vroeger en vroeger met het omtoveren van zijn interieur tot een gezellig kerstpaleis!

Twee weken geleden vroeg ik via mijn Instagramkanaal wie zijn kerstboom al had staan pronken in zijn leefruimte! Enkele duizenden mensen reageerden, en bij meer dan 40 procent van jullie stond de kerstboom al voor 25 november in huis. Van een twee à drietal weken voor eind december zien we bij velen het kerstinterieur dus nu al snel zes, zeven of zelfs acht weken de sfeer maken in huis.

De kerstboom blijft natuurlijk hét decoratiestuk dat het meeste aandacht krijgt. En dit jaar mogen we toch wel zeggen dat traditioneel rood echt helemaal terug is, van nooit helemaal echt weggeweest te zijn. De nostalgische sfeer en de warme gloed van al dat fonkelend rood verovert opnieuw al onze harten. Niet te verwonderen. We zien immers terracotta, en andere roodtinten al een tijdje terugkomen in onze interieurs. Maar heb geen schrik, ook met rood kan je nog verschillende kanten opgaan en je kerstboom de eigenheid geven die bij jou past. Ik geef je graag enkele verschillende rode kerstboomsferen mee!

• Traditioneel rood en groen. Op en top nostalgisch. Een overvloed van rode kerstballen, gecombineerd met accenten in groen. Grote rode strikken, kerststerren en rode en groene motieven creëren een echte traditionele look. Stijlvol en in ieder soort interieur toe te passen.

• Rood op zijn Amerikaans. Maak je rood gedecoreerde boom wat meer over the top en combineer met rood-witte suikerstokken, lekstokken, rood-witte snoepbollen, gingerbreadmannetjes en knappe kerstmandecoratie. Wat witte vlokken sneeuw en kerstslingers erbij en je waant je meteen in een Amerikaanse kerstfilm. Een boom om bij weg te dromen.

• Rood op zijn gekst. Speelse en grappige kerstdecoratie is niet meer weg te denken. Combineer je rode kerstballen met allerlei andere kleurtjes en geef je boom een 80’s of 90’s vibe. Ook gekke kersthangers als donuts, pretzels, ijsjes, pizzapunten, hotdogs, dieren, treintjes, wagens, en zoveel anderen maken je kerstboom super speels. Misschien heb je zelfs nog enkele van die vintage kerstballen liggen, je weet wel, die met zo een gat in het midden? Een boom om gegarandeerd iedere dag een glimlach van te krijgen!

“Rood op zijn gekst. Speelse en grappige kerstdecoratie is niet meer weg te denken”

• Rood met roze is eveneens een opvallende trend. Roze is al even super populair in onze interieurs. Combineer dit jaar dan ook roze met rood in je boom. Het roze zorgt voor een zachter accent, en het rood doet het geheel effe feller knallen. Je kan hier ook nog wat wit bij combineren voor een frisse winterlook!

• Rood met goud is ten slotte een echte klassieker. Met goud kan je niet echt mis doen. Aangezien we goud tegenwoordig veel terugvinden in interieurdeco en in allerlei tafeldeco zal dit mooi matchen in je kerstboom. Samen met rood krijg je weer die klassieke kerstlook, die jouw gouden kerstboom dit jaar net weer wat anders maakt!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier