© VTM

Laura Tesoro schittert in jubileumeditie van ‘Liefde voor Muziek’: “En plots is je song een Clouseau-nummer”

443 covers, 62 getalenteerde artiesten en talloze hits tot gevolg. Al negen seizoenen worden muzikale hokjes gesloopt in ‘Liefde voor Muziek’. Artiesten werden ge(her)lanceerd, hitlijsten werden bepaald, Zomerhits werden gescoord. Voor het feestelijke tiende seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ trakteert het programma de kijker op nog meer artiesten en nog meer muziek.

Het tiende seizoen van Liefde voor Muziek stapt in de muzikale tijdmachine, want per voorgaand seizoen keert één artiest terug om samen op een nieuwe, muzikale reis te vertrekken. In dit jubileumseizoen pakken Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) hun koffers en reizen ze af naar de Franse zon.

Laura, je zat in seizoen 5, nu in seizoen 10. Een groot verschil?

“Absoluut. Ik was natuurlijk vijf jaar jonger en had toen nog niet zoveel eigen nummers, waardoor ik er redelijk onzeker aan begon en redelijk geïntimideerd was door de grote namen van dat seizoen. Nu was het een heel andere ervaring. Ik heb inmiddels wat meer kilometers op de teller, ik voelde me zelfverzekerd en kon er dus meer van genieten.”

Voor het feestelijke tiende seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ komen opnieuw artiesten uit de voorbije seizoenen langs. “En ja hoor, voor elke artiest is dit programma een emotionele rollercoaster”, aldus Laura Tesoro. (foto VTM)
Voor het feestelijke tiende seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ komen opnieuw artiesten uit de voorbije seizoenen langs. “En ja hoor, voor elke artiest is dit programma een emotionele rollercoaster”, aldus Laura Tesoro. © VTM

“Ik voelde me zelfverzekerd en kon er dus meer van genieten”

Is het spannender om voor een handvol collega-artiesten te zingen dan voor een zaal van tweeduizend man?

“Eigenlijk wel. Die collega-artiesten weten namelijk hoe het werkt. Er is dus weinig ruimte voor foutjes. Bovendien ben je iemands baby aan het coveren en dat live voor die persoon aan het brengen. Dat is toch een heel ander gevoel dan wanneer het jouw aflevering is, en je kunt genieten van de covers die de anderen brengen. Dat is trouwens echt een droom die uitkomt: plots is een van je songs een Clouseau-nummer.”

Zijn er als vanouds weer veel tranen gevloeid?

“Ja hoor, voor elke artiest is dit programma een emotionele rollercoaster.”

‘Liefde voor Muziek’ is altijd een uitstekende springplank naar een drukke zomer. Hoe zit dat bij jou?

“Deze maand trap ik mijn zomertour af. En het is heel fijn dat dat gelijkloopt met Liefde voor Muziek. Zo kan ik meteen nieuwe covers spelen. In april volgen dan de liveshows van The Voice van Vlaanderen en in de zomer komt Tien Om Te Zien terug. Het worden dus nog drukke maanden, met veel muziek én televisie. Ik heb er heel veel zin in!” (SB)

‘Liefde voor Muziek’, elke dinsdag om 20.35 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier