Pauline lanceert nieuwe single: “Het jaar van de doorbraak? Zo denk ik er niet over na”

Drie jaar geleden won Pauline Slangen (22), artiestennaam Pauline, het eerste seizoen van ‘Regi Academy.’ Nu lanceert de Limburgse zangeres haar nieuwe solosingle en staat ze straks onder andere op het podium van de Parkies. “Het was altijd mijn droom om zangeres te worden, en die droom is nu al uitgekomen.”

Pauline, wie deze naam nog niet kent, heeft de voorbije weken niet naar Liefde voor Muziek gekeken. Of drie jaar geleden naar Regi Academy, waar ze tot winnares werd gekroond. Wat volgde was een rist optredens, vaak aan de zijde van haar mentor Regi. Maar Pauline staat er ook al enkele jaren solo, nu met het pas gelanceerde Energie als nieuwe single. Ondertussen is de sympathieke Limburgse ook te zien op VTM GO, in de webreeks De Strijd om Goud. Mijn eerste vraag ligt met andere woorden voor de hand.

Dit lijkt wel jouw jaar van de grote doorbraak. Zie je dat zelf ook zo?

“Zo denk ik er niet over na. Het is eigenlijk allemaal heel geleidelijk aan gegaan sinds ik drie jaar geleden Regi Academy won. Natuurlijk heb ik al mooie kansen gekregen. Ik mocht dit jaar opnieuw mee naar Liefde voor Muziek, wat echt heel tof was om voor al die grote namen in de muziekwereld te mogen zingen. Ik sta binnenkort voor het eerst op de Parkies. Ik zit in een leuk programma op VTM GO, wat een keer een fijne uitstap is buiten de muziek. Het is allemaal veel, maar wel heel leuk. Ik geniet van elk moment.”

Ga je een superdrukke zomer tegemoet?

“Zeker, maar dat was vorige zomer ook al zo. Ik was vorig jaar een van de meest geboekte artiesten in Vlaanderen, en ook deze zomer zal ik 50 of 60 optredens doen. Vorig jaar ging het allemaal zo snel dat ik eigenlijk geen tijd had om erbij stil te staan.”

Wat me meteen opvalt aan je nieuwe solosingle: je zingt opnieuw in het Nederlands.

“Klopt. Vroeger zong ik altijd in het Engels, maar dankzij Regi heb ik de smaak van de Nederlandstalige muziek te pakken gekregen. Ik hoop dat de mensen mijn nummer straks mee kunnen zingen. Het is een echte zomersingle geworden, met heel veel positieve vibes en veel energie.”

“Het is allemaal veel, maar wel heel leuk. Ik geniet van elk moment”

Komen er nog meer singles aan? Of misschien wel een heel album?

“Daar ben ik nog niet mee bezig. Een full-album is nog toekomstmuziek.”

Je bent nog heel jong, maar als je even in de toekomst durft te kijken, waar zie je jezelf dan over vijf of tien jaar?

“Ik laat het liever allemaal op me afkomen. Tuurlijk droom ik van gevulde Sportpaleizen, maar ik wil mezelf geen doelen opleggen. Het was altijd mijn droom om zangeres te worden, dat is al gelukt. De rest zien we wel.”

Hoeveel heb jij aan Regi te danken?

“Alles! (lacht) Hij is echt mijn leermeester. Hij heeft ook mijn soloset mee in elkaar gebokst. Ik heb al heel veel van hem geleerd, ik vertrouw hem volledig en mag hem een vriend noemen.”

Wat had je anders gedaan als je Regi niet was tegengekomen?

“Goh, dan had ik waarschijnlijk geprobeerd om dj te worden. Ik wilde altijd al iets met muziek doen.”

‘Energie’, de single van Pauline, is sinds vrijdag te beluisteren. Data van shows vind je via paulineslangen.be.

‘De Strijd om Goud’, sinds 24 mei elke vrijdag te zien op VTM GO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier