Super Mario Bros. Movie, meer dan alleen nostalgie

De bioscoopuitbaters zijn Mario en zijn jonge broer Luigi dankbaar. De loodgieters waren met hun tweeën verantwoordelijk voor meer dan 1,3 miljard euro (!) aan de box office. Met afstand al de grootste film van 2023 én ka-ching dus voor de bioscoopuitbaters.

De film scoorde bijzonder goed aan de box office, met meer dan 1,3 miljard. (foto Universal Pictures)

Voor wie de film niet in de cinema heeft gezien: goed nieuws, want nu zijn ’s werelds populairste loodgieters ook uit op dvd en blu-ray. Kort nog (even) het verhaal: terwijl ze ondergronds werken om een waterleiding te repareren, worden de Brooklyn loodgieters door een mysterieuze pijp meegevoerd naar een magische nieuwe wereld. Maar wanneer Mario en broer Luigi worden gescheiden, begint Mario aan een epische zoektocht naar zijn broer.
De prent is gebaseerd op de wereld van Nintendo’s Super Mario games, zit vol verwijzingen naar vroeger én is leuk en speels in beeld gebracht. En maar goed ook want: nadat in 1993 de live-action film Super Mario Bros. flopte, was iedereen argwanende toen men vertelde dat met ’s werelds populairste loodgieters terug gingen ‘verfilmen’. De verfilming werd toen destijds slecht onthaald en zorgde zelfs voor heel wat ophef. “Slechte prent ooit” dixit vele critici. Maar tijd bracht raad duidelijk, want de nieuwe samenwerking met Nintendo, Illumination Entertainment (bekend van de ‘Minions’-films) en Universal Pictures blijkt echter een goede match. De bezoekers reageerden tevreden met de kleurrijke prent vol verwijzingen naar het verleden en dat vertaalde zich ook duidelijk dus aan de kassa.

Super Mario Bros. Movie is meer dan een aangenaam potje nostalgie, maar zal zelfs ook MB-leken kunnen bekoren. Een aanrader.

Super Mario Bros. Movie, is nu uit op dvd & blu-ray.

 

Voor wie een beetje in de mood wil komen: bekijk deze (exclusieve) clip (hierboven of in de link een beetje verder) waarin stemmenhoofdrolspelers Chris Pratt (Mario), Charlie Day (Luigi) en Keegan-Michael Key (Toad) het tegen elkaar opnemen in een leuke quiz. Wie wint de Super Mario trivia en gaat de leuke mushroom plushes naar huis? (copyright Universal, Illumination, Nintendo)

https://youtu.be/PdVjjbuDklo

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier