Voor jou gelezen: De Beste én Het Beste Vriendenboekje

Fruit en groenten uit het verdomhoekje halen en op een leuke en speelse wijze integreren in het dagelijkse leven van kinderen. Dat is de nobele en mooie missie van de Gentse uitgeverij HÖNGRY. Want een swingende broccoli aan een drumstel, hoe cool is dat?

Het nieuwste verhaaltje in de reeks gaat over Barry de blauwe bes, die altijd wil de bes…te zijn! Het verhaal van Barry en zijn groenten- en fruitvriendjes raakt verschillende uitdagingen aan waarmee zowel jonge kinderen als hun ouders worden geconfronteerd: altijd willen de beste zijn, faalangst, onverwacht talent ontdekken, zichzelf vergelijken met anderen, enzovoort. Op speelse wijze wordt uitgelegd dat vallen en opstaan nu eenmaal bij zo’n uitdagende situaties hoort. Mijn zesjarig dochtertje is alvast fan van de verhaaltjes met de drummende Freddie broccoli en de coole Lola banaan. De figuurtjes zijn dan ook uitbundig en grappig. Dat ze daarbij ook nog eens mooie levenslesjes leert, is de kers (om in thema te blijven …) op de worteltaart! De Beste is prachtig geïllustreerd en het verhaal rond haar lievelingsfruitje de blauwe bes wordt goed gesmaakt.

Naast het leesboekje is er nu ook het superleuke Beste Vriendenboekje. Geen standaardvraagjes, maar fruitige vraagjes en grappige dilemma’s: heel je leven broccolischeetjes of heel je leven bananenboertjes? Je haar wassen met wortelpuree of je tanden poetsen met erwtensoep? Geniaal!

‘De Beste’ en ‘Beste Vriendenboekje’ zijn uit bij HÖNGRY.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier