Vijf fitnesstrends die je dit jaar niet wil missen

Nog steeds enthousiast over je voornemen om meer te gaan sporten? Volgende trends beloven dit jaar alvast voor voldoende motivatie te zorgen.

1. Dansen

Zet je schrap om 2017 al dansend door te brengen. Zowat elke fitnessclub in New York en San Francisco organiseert al sessies dance cardio, dus veel kans dat ook wij binnenkort staan te swingen in de sportzaal. Met dance cardio dans je de calorieën zo van je af en je workout is eerder een feestje dan een echte sportles, maar efficiënt is het wel.

2. Boksen

Niet nieuw maar minstens even populair is het boksen, met dank aan de beroemde Victoria Secret-modellen die boksen in hun dagelijkse fitnessroutine introduceerden. Boksen is een allround training waarvoor je bij de fitnessversie niet eens klappen hoeft uit de delen (of er te krijgen).

3. De ‘gedeelde’ personal trainer

Het voordeel van een eigen personal trainer, is dat je een workout op maat krijgt. En een extra motivatie (lees: psychologische druk) om toch die sportschoenen maar aan te trekken. Het nadeel is dat zo’n personal trainer niet alleen jezelf maar ook je portemonnee afslankt; goedkoop is zo’n one-on-one sportles niet. Tot er iemand op het idee kwam om een personal trainer in kleine groepjes te ‘delen’ met elkaar, en tada: een nieuwe trend is opgestaan. In groepjes van 4 of 5 krijg je les van één personal trainer.

4. Combo workouts

Met twee is het altijd leuker en dat is precies wat er met combo workouts bedoeld wordt; een mix van verschillende fitnessdisciplines. Denk: een mix van pilates en boksen (piloxing!), lopen en gewichtstraining, boksen en fietsen… noem maar op. Het voordeel van combo workouts is een veel completere training én minder kans op verveling.

healthy people on group training with resistance band

5. Digitaal trainen

Workout-apps zoals Sweat with Kayla of de Nike+ training app waren al populair en zullen dit jaar alleen maar groter worden. Bestaande apps breiden uit en nieuwe apps zien het daglicht. Ook voor live-stream klassen – waarbij je via een livestream een klas kunt volgengroeit de interesse. Leuk als aanvulling op je gewone sessies in de sportschool.

Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier