De ‘Frinkiac’ is een godsgeschenk: een zoekmachine met ieder Simpsons-moment ooit!

De wereld is er weer iets beter op geworden, want sinds kort kun je via de zoekmachine Frinkiac ieder Simpsons-moment opzoeken door enkele kernwoorden in te geven. Je krijgt dan beelden te zien, met daarbij de passende quote uit de scène, die je ook kan aanpassen. Je hebt dus duizenden hilarische momenten binnen handbereik.

Er staan bijna 3 miljoen screenshots op de database van Frinkiac, dus je vindt echt alles terug.  Sean Schulte is mee verantwoordelijk voor dit godsgeschenk: “Met enkele vrienden wisselen we urenlang Simpsons-quotes uit, maar het viel op hoe moeilijk het was om meteen een goede screenshot te vinden. Dus zijn we aan de slag gegaan, en hebben het dus maar zelf gemaakt.” De website is genoemd naar professor Frink, de nerdy professor die al sinds 1991 een vaste waarde is voor de show.

Hoe werkt het? Zeer simpel. Je geeft een grappige term in die je je nog herinnert uit een aflevering, en dan krijg je beeld en quote:

399031Wij zochten hier gewoon op ‘dental plan’, het zalige moment uit de klassieke aflevering ‘Last Exit to Springfield’, en kregen meteen het beeld dat we wilden. Gezien je de tekst kan aanpassen, is dit dus ook de perfecte ‘meme generator’:

Nog een paar voorbeelden:

Nu kan je vooral zelf aan de slag gaan op Frinkiac!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier