Geert Van Rampelberg speelt hoofdrol in ‘De Infiltrant’: “Collega’s spelen de pannen van het dak”

Met een nieuw seizoen van Blind Getrouwd en de nieuwe fictiereeks De infiltrant, eist VTM de maandagavond volledig op. De infiltrant is vrij geïnspireerd op waargebeurde feiten en drijft op drama, spanning, actie en een stevige portie humor.

Sebastiaan Bedaux

Toen Kris Daels, die jarenlang undercoveragent was, het non-fictieboek Alpha 20 uitbracht, leek het de baas van Eyeworks een goed idee om er een fictiereeks op te baseren. Schrijvers Philippe De Schepper (Eigen kweek, Dubbelleven) en Bas Adriaensen (Eigen kweek, Vermist) werkten een scenario uit, waarmee regisseur Joël Vanhoebrouck (De Bunker, Dubbelleven, Eigen kweek) aan de slag kon. Het resultaat is een misdaadverhaal met een hoek af. De infiltrant is een reeks over klungels en de belangrijkste klungel is oplichter Danny Desmedt, vertolkt door Geert Van Rampelberg. Hij schittert naast andere toppers als Dirk Roofthooft, Wouter Hendrickx, Peter Van den Begin en Natali Broods.

“Mijn collega’s spelen de pannen van het dak”, aldus Van Rampelberg, die zelf een pluim verdient voor zijn prestatie. “Ik ben echt heel blij met wat ik al gezien heb. En dat zijn tot nu toe vier afleveringen. De scenario’s waren al fantastisch, maar je weet dan toch nooit wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. De montage is uitstekend en ook de muziek maakt indruk. Het voelt heel goed aan, al kan ik pas echt deftig kijken na een keer of drie, vier. Anders ben ik te veel afgeleid door mijn eigen kop (lacht).”

(foto vtm)

De infiltrant is geen politieserie, wel een misdaadverhaal met een hoek af.
Klopt. Het is een heel clever gemaakte misdaadreeks op z’n Belgisch. Het heeft een bepaalde vorm van humor waar je de vinger moeilijk op kan leggen. En natuurlijk een straf verhaal, gebaseerd op het boek van Kris Daels, die de langste undercoveroperatie van België op zijn palmares heeft staan. We hebben hier keihard aan gewerkt, met een geweldige ploeg. Wouter is in het echte leven mijn beste maat. Peter is een hele goede vriend, Dirk is iemand waar ik als kind al naar opkeek en Natali is een fantastische actrice. Met de schrijvers en de regisseur had ik ook al een paar keer samengewerkt. Een hele fijne bende, en dat helpt. Zeker als er drieënhalve week in het buitenland gedraaid wordt.

Deze reeks is niet het enige waar we je dit jaar in zien. Waar ben je nog mee bezig?
Voornamelijk met theater. Ik ben nu drie voorstellingen aan het voorbereiden. Met een paar vrienden speel ik al jarenlang in theatergezelschap Olympique Dramatique, waarmee we een stuk hernemen. Ook bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg staat een herneming op het programma. En vanaf 22 maart speel ik in de nieuwe voorstelling van FC Bergman, genaamd JR. Dan zijn er ook nog opnames voor een nieuwe tv-serie en daarna zien we wel weer. Ik hou wel van die afwisseling tussen televisie en theater, tussen bijzonder druk en heel even kalm.

De Infiltrant, vanaf 5 februari elke maandagavond om 21u45 bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier