Getest: de foodboxen van Marley Spoon

België heeft er een nieuwe foodbox-bezorger bij: Marley Spoon. Na de reviews van Smartmat en HelloFresh, is het tijd om deze nieuwkomer eens te testen! Wij spelen maar al te graag even proefkonijn.

Marley Spoon in een notendop
De maaltijdboxen van Marley Spoon worden telkens op woensdag geleverd. Je kan kiezen tussen de Classic Box (2 personen) of de Familiebox (2 volwassenen + 3 kids). Een box met 6 maaltijden kost 39,90 euro.

IMG_9442Hét grote voordeel van Marley Spoon is dat je zelf je gerechten kan kiezen. Je moet dus niet eten wat de pot schaft, maar je kan zelf kiezen uit een menu van 5 of 7 seizoensgebonden recepten, waarbij zowel vis, vlees als vegetarische gerechten aan bod komen. Je ziet op voorhand perfect wat er toegestuurd wordt, ideaal dus voor wie een bepaald dieet moet volgen of voor mensen die bepaalde dingen écht niet lusten. De receptjes zijn makkelijk en je tovert ze binnen de 20 tot 40 minuten op tafel.

Het pakje is geleverd
Het valt meteen op dat de box érg overzichtelijk is. Alle ingrediënten voor de drie gerechten zijn netjes in drie afzonderlijke foodbags verpakt. De bijgeleverde recepten zijn duidelijk en geïllustreerd met mooie foto’s.

Dag 1: Pancetta en asperges, penne met spitskool en knapperige topping

dag1We beginnen de week met een lekkere pasta met asperges. In het vooropgestelde tijdbestek – 40 minuten – staat het gerechtje op tafel. De pasta is makkelijk klaar te maken en het ruikt écht overheerlijk. De porties zijn royaal: opvallend, want bij onze vorige reviews vonden we de porties toch wel wat klein.

9/10

Dag 2: BBQ biefstuk met kruidig geroosterde ovengroenten

dag2

Ook vandaag opnieuw een verrassend eenvoudig recept. Alle groentjes worden in de oven bereid – lekker makkelijk – en dankzij de bijgeleverde tips kunnen we ons vlees tot in de perfectie bakken. Simpel, gezond & superlekker! Het vlees is écht overheerlijk, mede dankzij mijn zelfgemaakte marinade, JUM!

9/10

Dag 3: Kruidige quinoasalade met aubergines en avocado

dag3

Als quinoa- én avocadofan keek ik erg uit naar dit gerechtje, dat opnieuw snel op tafel staat. Dé ontdekking van dit gerecht: granaatappel smaakt écht heerlijk bij zo’n slaatje! Helaas is de avocado nog niet rijp  – dat is natuurlijk moeilijk in te schatten in zo’n maaltijdbox – dus moeten we het zonder stellen. Maar zelfs zonder mijn geliefde avocado is dit een heerlijk, licht gerechtje.

8/10

Het oordeel

Voordelen

  • Je stelt zelf je menu samen: ongetwijfeld het grootste pluspunt: je kan zelf beslissen wat je op tafel zet.
  • Geen verspilling: je krijgt van alle ingrediënten de juiste hoeveelheden.
  • Gezond: veel groentjes en bioproducten.
  • Overzichtelijk: alles zit netjes per dag in een foodbag.
  • Experimenteren: je leert nieuwe smaken en producten kennen.

Nadelen

  • Beperkte levering: enkel op woensdag tussen 17u30 en 19u.

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier