Getest en goed bevonden: de Hello Fresh-boxen

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben een echte gourmand. Eten en voeding in het algemeen maakt een groot deel van mijn leven uit. Het was dan ook met de nodige argwaan dat ik het nieuwste ‘eten-in-een-doosje’ van Hello Fresh, de Familybox, in ontvangst nam aan de voordeur.

De boodschapper (iemand die net al je nodige ingrediënten heeft verzameld, kun je bezwaarlijk gewoon een ‘chauffeur’ heten) van dienst was nog maar net de straat uit toen het mij begon te dagen waar Hello Fresh met deze Familybox ten volle wou op inzetten. Naast het gemak van alles, inclusief receptuur, thuisgeleverd te krijgen, begon nu ook de beleving mee te spelen.

Net daar sloeg de Familybox meteen zijn dubbelslag. Toen de kinderen (in mijn geval een flinke dochter van zeven en een bijna 3-jarige zoon die telt voor twee) de doos zagen, begonnen hun oogjes meteen te fonkelen. Zo van die pretlichtjes die je ook ziet bij gelegenheden als Sinterklaas en Kerstmis of hun verjaardag. Het duurde dan ook niet lang of de doos stond met twee flappen open met de nodige ‘oooh’s’ en een occasionele ‘wat is dat?’ tot gevolg. En plots had ik twee kinderen die met veel plezier boodschappen gingen ordenen in de koelkast. Scoren!

Een snood plan

Maar goed. Het eten zelf dan maar. Ook niet onbelangrijk en toch nog steeds het voorwerp van onze test. In onze Familybox zat (bijna) al het nodige voor het maken van ‘Kip met noedels en groenten’, ‘Oranje soep met zelfgemaakte soepstengels’ en ‘Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade’.

Meteen had de snoodaard in mij een ideetje. Mijn vrouw maakt de lekkerste pannenkoeken en broodpudding ooit, maar daar houdt het zo ongeveer op qua uitspattingen in de keuken. Reden genoeg dus om haar op een avond dat ze alleen thuis was met de kinderen op te zadelen met de ‘Kip met noedels en groenten’. Toen ik die avond later thuis kwam trof ik in ieder geval geen moedeloze wederhelft aan in de zetel. Alleen een vrouw die smakelijk gegeten had. En zo te horen was dat ook het geval bij de twee pagadders. De porties, die zaten alvast goed, want ook ik kreeg nog ruim de gelegenheid om te proeven. Uiteraard niet te vergelijken met wat een echte Thai je meestal voorschotelt, maar perfect voor een doordeweekse dag. Een tikkeltje meer kruiden was nog beter geweest.

Tijd om een stapje verder te gaan. Ook de dag erna zou ik niet thuis zijn en zou de joker van de oranje soep ingezet worden. Ook nu hetzelfde tafereel. Goed gegeten, “zelfs die gekke couscousparels”. Alleen waren de zelfgemaakte soepstengels achterwege gebleven. Er moest immers ook nog op de kinderen gelet worden.

Kleur op je bord

Dan maar zelf eens aan de slag met de zalm en de regenboogkrieltjes. De zalm zag er van goede kwaliteit uit, dus dat kon al niet meer stuk. Toegegeven, recepten zijn niet echt aan mij besteed. Het duurde dan ook niet lang eer mijn buikgevoel mij in de richting van een eigen twist wilde sturen. Maar goed, op een draai van de pepermolen en een extra blaadje munt in de crème fraîche heb ik mezelf kunnen bedwingen. Qua smaak zat dit al veel beter dan de noedels. De zalm mocht een tikkeltje groter, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de regenboogkrieltjes – voor de kinderen andermaal een leuk kleurenspel.

Samengevat:

+ Anders dan bij kant-en-klaarmaaltijden is de Hello Fresh Familybox een echt verrassingspakket voor de kinderen. Bij het openen van de doos zien ze meteen ook hoe verse producten er uitzien en dat je verschillende zaken nodig hebt om tot een lekkere maaltijd te komen.

+ Je krijgt bij het bestellen heel wat mogelijkheden qua levertijd. Bovendien kan er ook op zondag geleverd worden. Zo ontvang je je Hello Fresh-box op het moment dat het jou het best past.

+ Alles zit mooi geportioneerd verpakt. Je hoeft je met andere woorden niet al te veel zorgen te maken over hoeveelheden en mogelijke tekorten.

+ Zonder ongelukken en aangebrande zaken, zitten de smaken eigenlijk best wel goed. De gerechten zitten goed in elkaar, zodat je gevarieerd én met smaak kunt eten.

Je moet eten wat de pot schaft en je bent meer gebonden. Kom je ’s avonds thuis en heb je zin in een lekkere pasta? Dan gaat er toch eerst een belletje rinkelen van ‘oei, maar ik heb nog die zalm en salade in de koelkast liggen en die moeten dringend op’. Anderzijds: dit is misschien geen slechte manier om restjes en bedorven voedsel te voorkomen. En die pasta, die kan dan wel weer op een andere dag.

Recepten lezen terwijl er bijvoorbeeld vlees staat te bakken, is niet altijd een goed idee. Maar wie op voorhand het recept al eens door neemt, kan al heel wat verrassingen vermijden.

Info: www.hellofresh.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier